Elan Schwartzenberg a înştiinţat CNA că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea

Elan Schwartzenberg a înştiinţat, marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea Media, precizând totodată că orice solicitare de autorizare a unei televiziuni cu denumirea Realitatea Plus necesită acordul său.

830 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg a înştiinţat CNA că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea

Elan Schwartzenberg (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În acest document, Elan Schwartzenberg aduce la cunoştinţa CNA faptul că societatea Realitatea Media SA îşi desfăşoară activitatea sub egida mărcilor Realitatea Media, deţinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune încheiat în data de 18 aprilie 2012 între SC Realitatea Media SA, în calitate de cedent, şi Win Win Business & Lobby Company Limited, în calitate de cesionar.

Schwartzenberg face trimitere şi la soluţia pronunţată luni de Curtea de Apel Bucureşti, prin care acest contract de cesiune de mărci, "având ca obiect transferul tuturor drepturilor şi obligaţiilor asupra mărcilor Realitatea Media, îşi păstrează pe deplin valabilitatea, titular cu drepturi depline asupra mărcilor Realitatea Media fiind în acest moment societatea Win Win Business & Lobby Company Limited".

"Astfel, în conformitate cu prevederile art. 2.2 şi 2.3 din contractul de cesiune mărci indicat anterior, cesiunea mărcilor Realitatea Media este totală, în sensul că transmiterea prin cesiune a drepturilor asupra mărcilor Realitatea Media se realizează pentru toate produsele şi/ sau serviciile pentru care sunt înregistrate mărcile Realitatea Media, şi definitivă, producându-şi efectele în întreg teritoriul, fără nicio restricţie", mai spune Elan Schwartzenberg.

Totodată, Elan Schwartzenberg atrage atenţia cu privire la faptul că "societatea Realitatea Media SA nu mai deţine în proprietate mărcile Realitatea Media".

"În aceste condiţii, orice posibilă solicitare venită din partea oricărei persoane de a se autoriza o licenţă pentru orice serviciu de programe cu denumirea Realitatea Plus în vederea transmisiilor televizate necesită acordul prealabil al societăţii Win Win Business & Lobby Company Limited, unica deţinătoare a mărcilor Realitatea Media. Menţionăm că, în calitate de creditor al acestei societăţi, interesul nostru este ca mărcile Realitatea să beneficieze de o protecţie sporită pentru a-şi păstra valoarea. Mai mult decât atât, toate demersurile iniţiate au fost făcute cu scopul de a împiedica obţinerea unor licenţe asupra unor mărci similare mărcilor Realitatea Media, care ar putea genera un risc mare de confuzie, de natură să stragă scăderea drastică a valorii mărcilor Realitatea", mai spune Elan Schwartzenberg.

Acesta face referire la faptul că o societate deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a primit de la CNA, pe 17 ianuarie 2013, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma să emită în România, ţările din Balcanii de Vest şi Republica Moldova, dar care nu a fost încă pusă în funcţiune.

Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg îşi precizează în acest document reşedinţa şi spune că este reprezentat convenţional de SCA Piperea şi Asociaţii, prin avocatul Gheorghe Piperea.

Înştiinţarea este însoţită de certificatul de grefă care atestă soluţia pronunţată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti.

Elan Schwartzenberg a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că îşi doreşte continuarea emisiei Realitatea TV cu actuala siglă, precizând că nu şi-ar prea dori să revină în managementul televiziunii, având în vedere că, din ziua preluării ei, a avut doar probleme.

"În ce mă priveşte, ştiu că am amenajat integral actualul sediu, am achitat un an salariile la zi, am plătit multe din datoriile acumulate înainte să preiau şi cred că am fost aproape neimplicat în politica redacţională, pe şleau libertate totală; mai mult, la momentul plecării mele am lăsat în cont suma de 1,7 M euro! Referitor la intenţiile mele, vă garantez că doresc continuarea emisiei sub actuala siglă dar nu cred că-mi doresc să revin în management, nu vreau partid, nu fac politică şi în general cosider că din ziua preluării am avut doar probleme directe şi indirecte din cauza acestui post pe care l-am tratat în naivitatea mea ca pe oricare afacere, el fiind de fapt un ghem de interese şi intrigi de nedesluşit de o minte normală... Mi-am propus ca la finalul acestei saga să spun povestea în mod public dar mă gândesc că implicaţiile pot fi mai grave decât un cutremur...", a spus Elan Schwartzenberg.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat, luni, câştig de cauză societăţilor E-Boutique KFT şi Win Win Business & Lobby Company Limited, într-un proces privind proprietarul mărcilor Realitatea Media SA.

Decizia CAB - care a admis recursurile depuse de E-Boutique KFT şi Win Win Business & Lobby Company Limited în acest proces - este "irevocabilă".

"Modifică în tot sentinţa atacată, în sensul că: admite contestaţiile formulate de E-Boutique Kft. şi de Win Win Business & Lobby Company Limited împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar prin Decizia nr. 5285/23.05.2012. Desfiinţează măsurile administratorului judiciar privind anularea procesului verbal de licitaţie nr. 3144/17.04.2012 şi a contractului de cesiune de mărci încheiat la 18.04.2012, precum şi repunerea părţilor în situaţia anterioară. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate de S.C. PSV Company S.A. şi de S.C. Strategies - Research - Investments S.R.L", se arată în decizie.

Societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%), este asociatul majoritar al Realitatea Media SA, care deţine, printre altele, licenţele audiovizuale ale televiziunilor Realitatea TV, Money Channel şi ale posturilor de radio Realitatea FM şi Radio Guerrilla.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul societăţii E-Boutique KFT în acest proces, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, prin decizia dată luni de CAB, Elan Schwartzenberg redevine proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media.

"E vorba de 126 de mărci. Ele au fost vândute cu acordul Comitetului Director (al Realitatea Media, n.r.) anul trecut în mai (când Rovigo era administrator judiciar al Realitatea Media, n.r.). După ce s-a perfectat vânzarea şi inclusiv s-au achitat sumele necesare, 5,7 milioane de lei, administratorul judiciar (Florin Bercea, n.r.) pur şi simplu, din proprie iniţiativă, a anulat această vânzare şi a dispus el, din proprie iniţiativă, deşi nu avea competenţa conform legii, repunerea în situaţia anterioară, care însemna că mărcile se întorc la Realitatea, respectiv suma de bani plătită se întoarce la această societate Win Win. Dacă cel puţin teoretic mărcile s-au întors la Realitatea, banii nu s-au mai întors (la Win Win, n.r.). S-a făcut o contestaţie împotriva acestei măsuri la judecătorul sindic. Judecătorul sindic - care întotdeauna, începând de atunci, a dat câştig de cauză Realitatea Media prin echipa Bercea, administratorul special - a respins această contestaţie şi am făcut recurs: eu, reprezentantul E-Boutique, şi Win Win, reprezentată de Zamfirescu, Racoţi şi Partenerii (în faza de judecată la CAB). S-a admis recursul şi măsura luată de administrator, inclusiv sentinţa abuzivului judecător sindic - sunt 12 hotărâri deja pe care le-am desfiinţat ale judecătorului sindic -, s-a desfiinţat şi măsura administratorului special Rovigo (primul administrator, pentru că sunt vreo cinci, care au fost scoşi din joben până acum), ceea ce înseamnă că revenim la situaţia din mai 2012 şi Win Win este proprietarul acestor 126 de mărci", a spus Gheorghe Piperea.

El a precizat că între aceste mărci se numără Realitatea TV, Realitatea FM, Money Channel şi Radio Guerrilla.

"Această decizie de astăzi practic închide discuţia, pentru că redevine proprietar cel care a fost proprietar de la început, inclusiv al Realităţii Media ca acţionariat, adică Win Win, care este deţinută de Elan Schwartzenberg. Elan Schwartzenberg redevine proprietar al mărcilor Realitatea, asta în condiţiile în care, între timp, el împrumutase societatea cu peste 10 milioane de euro, sumă în care este inclus şi acest preţ de mărci, pentru că acel contract fusese făcut ca să salveze business-ul Realitatea, lucru care nu s-a mai putut, datorită intervenţiei masive a echipei Bercea, respectiv a judecătorului sindic", a spus Gheorghe Piperea.

Piperea a subliniat că el, personal, nu este proprietar al acestor mărci. "Am mai auzit prostii de genul acesta. Proprietarul este Elan Schwartzenberg, iar eu am fost un simplu avocat. E-Boutique este o societate deţinută tot de Elan Schwartzenberg, care este şi creditorul majoritar al Realitatea Media. Eu practic mi-am terminat munca, disputa a fost practic între aceste două echipe, Elan Schwartzenberg şi echipa domnului Bercea, care are în spate nişte nume", a spus Gheorghe Piperea.

Următorul pas în această dispută este, potrivit lui Piperea, înregistrarea acestor mărci "pe numele Win Win şi la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, n.r.) şi la CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului, n.r.)".

"Realitatea Media SA, începând de astăzi, foloseşte ilegal aceste mărci. De un an de zile ar fi trebuit ca, pentru a putea să folosească în continuare aceste mărci, să achite o sumă de 10.000 de euro pe lună cu titlul de rată de leasing, pentru că era vorba despre un «sale and lease-back», lucru care bineînţeles că nu s-a întâmplat", a spus Piperea.

El a precizat că documentele cu privire la noul proprietar al mărcilor Realitatea vor fi depuse la CNA începând de marţi.

Piperea a precizat că a cerut deja CNA "să anuleze" marca Realitatea Plus, o licenţă audiovizuală deţinută tot de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru. "Probabil că se aştepta la hotărârea asta de astăzi şi probabil că şi-a făcut o variantă de backup (licenţa Realitatea Plus, n.r.) (...) Sunt nişte proceduri în curs de derulare", a mai spus Piperea.

Contactat luni de MEDIAFAX, Cozmin Guşă a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti este una "procedurală", care nu-şi va produce efectele.

"Nu am nicio emoţie legat de verdictul final, în sensul în care va fi în favoarea noastră, din cel puţin două motive. Primul: este o decizie procedurală care nu-şi va produce efectele din pricina faptului că cel puţin una dintre entităţi, respectiv E-Boutique, nu are nicio calitate procesuală, nefiind înregistrată definitiv în acest moment ca şi creditor, respectiv faptul că celălalt reclamant, respectiv Win Win, nu poate să demonstreze că a desfăşurat o operaţiune legală, în condiţiile în care este evidentă dorinţa de devalizare a patrimoniului Realitatea Media, dorită de către aceşti creditori în condiţiile în care restul creditorilor s-au opus. Şi al doilea element, care are o maximă importanţă: faptul că pe rol sunt alte acţiuni validate de către instanţe şi care, fiind aprobate de către restul creditorilor, marchează într-un mod semnificativ dorinţa unor entităţi fizice sau juridice de a folosi în interes personal, printr-o procedură frauduloasă de înstrăinare a brandului, rezultatele acestui demers fraudulos. Practic, în următoarea perioadă, se vor repune pe rol toate aceste elemente pe care vi le-am relatat şi care vor marca intenţia unor persoane certate cu legea românească, care fie au părăsit România de circa un an, fie au dispărut fizic de exact un an (Codruţ Marta, care a dispărut pe 21 mai 2012) de a-şi negocia imunitatea în faţa legii, prin fluturarea acestei pseudodecizii care ar marca proprietatea lor asupra mărcilor", a spus Cozmin Guşă.

Întrebat dacă pe lângă Codruţ Marta face referire şi la Elan Schwartenberg, Cozmin Guşă a spus: "Eu ştiu că sunt ei doi şi sugerez că şi instituţiile statului ştiu că în spatele acestui Win Win sunt aceşti doi domni, care au dispărut din România de un an de zile".

Cozmin Guşă a precizat că situaţia în privinţa mărcilor Realitatea va rămâne la fel. "Îi asigur atât pe angajaţii trustului Realitatea Media, cât şi pe colaboratori şi pe fanii noştri că situaţia va rămâne exact cum este în acest moment, aceşti domni certaţi cu legea neavând vreo şansă juridică de a-şi implementa proiectul fraudulos (...) Decizia Curţii de Apel deschide pârtie pentru celelalte dosare care marchează în mod foarte clar acţiunile frauduloase ale E-Boutique şi ale Win Win. Este o chestie parţială şi practic oamenii care se bucură se bucură pentru o singură zi", a spus Cozmin Guşă.

Totodată, răspunzând unei întrebări privind calitatea de creditor a E-Boutique KFT, Cozmin Guşă a spus: "Firma nu mai are calitatea de creditor la adunarea creditorilor, dintr-un simplu motiv. Capitalul pe care şi-l revendică ca şi creditor a fost folosit şi la majorarea capitalului social al Realitatea Media ca acţionar, care a fost acceptată, şi nu poate să aibă calitate dublă".

CNA a aprobat, pe 30 aprilie 2013, modificarea acţionariatului Realitatea TV, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru fiind acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA, în timp ce Elan Schwartzenberg şi copiii lui Sorin Ovidiu Vântu nu mai au nicio participaţie la societatea care deţine licenţa televiziunii.

Acţionariatul societăţii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerţului.

Din acţionariatul Realitatea Media SA, care se află în insolvenţă, a ieşit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din acţionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi nici copiii lui Sorin Ovidiu Vântu.

În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Naţional "Petrom-Energie" (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici