"Elling", în regia lui Vlad Massaci, în premieră la Teatrul de Comedie

Spectacolul "Elling", în regia lui Vlad Massaci, va fi prezentat în premieră la Teatrul de Comedie din Bucureşti, joi, informează instituţia de spectacole.

296 afișări
Imaginea articolului "Elling", în regia lui Vlad Massaci, în premieră la Teatrul de Comedie

"Elling", în regia lui Vlad Massaci, în premieră la Teatrul de Comedie (Imagine: Teatrul de Comedie)

Spectacolul este realizat după romanul "Fraţi de sânge", de Ingvar Ambjørnsen, tradus de Petre Bokor.

Scenografia spectacolului este semnată de Andu Dumitrescu.

Din distribuţie fac parte Marius Florea Vizante, Sandu Pop, Mihaela Măcelaru şi Şerban Georgevici.

În încercarea lor zilnică de a se adapta societăţii, cei doi anti-eroi, Elling şi Kjell Bjarne, formează noul "cuplu ciudat" care încearcă să funcţioneze într-o lume disfuncţională.

Ingvar Ambjornsen, romancier norvegian, s-a născut la 20 mai 1956, la Tønsberg. Protagoniştii săi sunt persoane marginalizate de societate, privite cu simpatie şi căldură, singurătatea şi prietenia fiind exprimate într-un stil literar concis. A devenit cunoscut mai ales după publicarea tetralogiei "Elling", din care face parte şi romanul "Brødre i blodet" ("Fraţi de sânge"), publicat în 1996.

Axel Hellstenius - autor de romane şi scenarii născut la 4 martie 1960, în Norvegia - a realizat în colaborare cu Petter Naess (actor, regizor de teatru şi de film şi scenarist, născut la 14 martie 1960, în Norvegia) varianta dramatizată a romanului "Fraţi de sânge". Premiera mondială a spectacolului a avut loc la Oslo Nye Teater, în 1999, în regia lui Petter Naess şi s-a dovedit a fi un mare succes de critică şi de public.

Aceeaşi echipă a semnat scenariul, respectiv regia filmului "Elling" - nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină în 2002 şi câştigător al altor 13 premii şi trei nominalizări.

Succesul filmului pe plan internaţional a contribuit la notorietatea textului, iar "Elling" a fost jucat apoi pe mai multe scene din Europa. Spectacolul montat la Trafalgar Studios, teatru aflat în cartierul londonez West End, a fost nominalizat, în 2008, la premiul Laurence Olivier pentru categoriile "cel mai bun actor" şi "cea mai bună comedie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici