Elton John dă în judecată publicaţia The Times. Ce articol l-a deranjat pe cântăreţ

Elton John a anunţat că va da în judecată publicaţia The Times, din cauza unui articol pe care starul britanic îl consideră "inadecvat".

412 afișări
Imaginea articolului Elton John dă în judecată publicaţia The Times. Ce articol l-a deranjat pe cântăreţ

Elton John (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elton John a fost deranjat că numele său a fost asociat în mod fals în acel text cu o serie de proceduri imorale de evitare a plăţii impozitelor

Într-un articol intitulat "Secretele celor care evită să plătească taxe", publicaţia The Times susţine că Patrick McKenna, directorul companiei Ingenious Media, este fostul contabil al cântăreţului Elton John, informează bbc.co.uk.

Potrivit documentelor depuse de avocaţii starului la Înalta Curte din Londra, acel articol a lăsat să se înţeleagă faptul că Elton John ar fi fost sfătuit să evite să plătească taxele şi impozitele.

The Times a publicat deja o erată, în care a recunoscut faptul că Patrick McKenna nu a fost niciodată contabilul cântăreţului Elton John.

Avocaţii starului au considerat însă că acea erată, publicată pe 22 iunie, a fost "complet inadecvată".

Avocaţii spun că erata în cauză, publicată sub forma unui text de patru rânduri, nu a avut nici pe departe acelaşi impact cu articolul original, care a apărut atât pe prima pagină, cât şi pe pagina a şasea a publicaţiei The Times. Ei susţin, totodată, că erata "a ignorat în mod deliberat impactul defăimător" al articolului original.

Avocatul William McCormick a declarat că Elton John este îngrijorat din cauza efectului pe care articolul din The Times ar putea să îl aibă asupra activităţilor sale de caritate.

"Acele afirmaţii sunt deosebit de dăunătoare pentru reputaţia reclamantului, în domeniul acţiunilor de strângere de fonduri în scopuri caritabile", a declarat avocatul britanic.

Avocaţii artistului mai spun că acel articol "a adus atingeri grave reputaţiei sale şi i-a provocat multă suferinţă şi jenă". Ei solicită despăgubiri pentru "insultele şi pagubele" ce au fost aduse clientului lor.

În articolul original, publicat pe 21 iunie, The Times a analizat pe larg procedurile folosite de compania Ingenious Media, condusă de Patrick McKenna, care obişnuieşte să încheie diverse parteneriate de finanţare cu producători din lumea filmului.

Luna trecută, The Times a ţinut să clarifice această situaţie: "Am fost rugaţi să clarificăm faptul că parteneriatele de finanţare încheiate cu producătorii din lumea filmului de Ingenious Media, al cărei director general este Patrick McKenna, nu includ astfel de scheme financiare şi nu sunt asociate cu procedurile de deplasare în străinătate a capitalului pentru a evita plata taxelor. Nu am intenţionat să sugerăm acest lucru şi suntem bucuroşi că putem să ne clarificăm poziţia".

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1.

Elton John apare cu regularitate în Topul 10 al celor mai bogaţi artişti britanici. În 2011, averea lui era estimată la aproximativ 195 de milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici