Elton John va fi decorat de Emmanuel Macron cu Legiunea de Onoare

Cântăreţul britanic Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare, vineri, de preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit unui comunicat al preşedinţiei, citat de Le Figaro.

96 afișări
Imaginea articolului Elton John va fi decorat de Emmanuel Macron cu Legiunea de Onoare

Elton John va fi decorat de Emmanuel Macron cu Legiunea de Onoare

Ceremonia va avea loc vineri, de Sărbătoarea Muzicii (Fête de la Musique), în curtea palatului Elysée. Legiunea de Onoare este cea mai înaltă distincţie acordată militarilor şi civililor în Franţa.

Elton John "este un virtuoz al pianului, un geniu al melodiei, un veritabil showman (...) Este şi unul dintre primii artişti gay care au avut curajul să facă public acest lucru şi să fie vocea comunităţii LGBT în media", potrivit comunicatului, în care se mai vorbeşte şi despre acţiunile caritabile anti-SIDA iniţiate de artist.

Ofiţer al Artelor şi Literelor din 1993, Sir Elton John, în vârstă de 72 de ani, se află în Franţa în cadrul turneului său de adio, The Farewell Yellow Brick Road, care a debutat în 2018 şi va dura trei ani.

Excentricul superstar a fost prezent, recent, la Festivalul de la Cannes, alături de soţul său, David Furnish, pentru a promova "RocketMan", filmul despre viaţa sa.

Autor al unor hituri precum "Your Song" şi "Crocodile Rock", Elton John a vândut peste 300 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut peste 3.500 de concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici