Eroii ţărani din Primul Război Mondial, rememorare la Muzeul Satului

Seria de manifestări "Eroii Satelor-poveşti de război", dedicată eroilor ţărani participanţi la marea conflagraţie, debutează pe 24 noiembrie, de la ora 09:00, la sala Victor Ion Popa de la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

412 afișări
Imaginea articolului Eroii ţărani din Primul Război Mondial, rememorare la Muzeul Satului

Eroii ţărani din Primul Război Mondial, rememorare la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017 o manifestare înscrisă în Programul Naţional prilejuit de Aniversarea Centenarului Primului Război Mondial, intrat în conştiinţa oamenilor ca Marele Război.

România începutului de veac XX era alcătuită din locuitori care trăiau în cea mai mare parte în mediul rural, astfel că, ponderea militarilor români proveniţi din rândul ţăranilor era covârşitoare. Acestor ţărani – soldaţi li se dedică acest eveniment.

Seria de manifestări, intitulată "Eroii Satelor - poveşti de război" va debuta joi, 24 noiembrie, începând cu ora 09:00, la sala Victor Ion Popa a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, Şos. Kiseleff nr. 30, cu o masă rotundă la care sunt invitaţi să participe istorici, preoţi, specialişti in etnologie şi antropologie. Apoi va urma lansarea cărţii "De la Oituz la Verdun" - autor Lt.col.art.lector (rz) Alexandru Nicolae Teodoreanu, editura Ecou Transilvan, prezentată de col. (r) George Teodorescu.

La ora 14:00 va avea loc vernisajul expoziţiei "Eroii Satelor - poveşti de război", dedicată eroilor care au luptat pe crestele Carpaţilor în iarna 1916 – 1917, deschisă publicului în sala de expoziţii Gheroghe Focşa din Şos. Kiseleff nr. 28. Invitat la vernisaj este artistul Ion Creţeanu din Voineasa, judeţul Olt, care va interpreta cântece de cătănie inspirate de faptele de eroism ale armatei române.

Programul detaliat al evenimentului este următorul: de la ora 09:00 - primirea invitaţilor; la ora 09:30 - deschiderea manifestării; la ora 13:00 - lansarea cărţii "De la Oituz la Verdun", de la ora 14:00 - vernisajul expoziţiei "Eroii Satelor - poveşti de război" şi un recital cobză susţinut de Ion Creţeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici