Eun-Sun Hong din Coreea de Sud a câştigat Concursul Enescu 2014 la secţiunea Violoncel

Violoncelista Eun-Sun Hong din Coreea de Sud, în vârstă de 25 de ani, a câştigat Concursul Internaţional "George Enescu" - secţiunea violoncel, după ce a susţinut un concert, duminică seară, pe scena Ateneului Român din Capitală.

152 afișări
Imaginea articolului Eun-Sun Hong din Coreea de Sud a câştigat Concursul Enescu 2014 la secţiunea Violoncel

Eun-Sun Hong din Coreea de Sud a câştigat Concursul Enescu 2014 la secţiunea Violoncel

Laureaţii Concursului Enescu 2014 la secţiunea Violoncel au fost desemnaţi, duminică seară, de juriul internaţional, la o ceremonie de gală care a avut loc în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui Ovidiu Bălan, considerat unul dintre cei mai importanţi dirijori de origine est-europeană, informează organizatorii evenimentului.

Astfel, premiul I i-a revenit violoncelistei Eun-Sun Hong (Coreea de Sud), care a interpretat "Concertul Nr. 1 pentru Violoncel şi Orchestră", de Dmitri Şostakovici, premiul al II-lea a fost obţinut de Tony Rymer (Statele Unite ale Americii), care a interpretat "Concertul în si minor pentru Violoncel şi Orchestră op.104", de Antonín Dvořák, iar premiul al III-lea i-a revenit violoncelistei Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), care a intepretat "Concertul pentru Violoncel şi Orchestră în mi minor op.85", de Edward Elgar.

Juriul secţiunii de Violoncel a fost format din personalităţi precum violonceliştii Lluís Claret, Marin Cazacu, Frans Helmerson şi Vladimir Malinovski.

"Unul dintre profesorii mei, pe care l-am îndrăgit foarte mult, a fost violoncelistul Radu Aldulescu", au fost primele cuvinte pe care le-a spus pe scenă Lluís Claret, preşedintele juriului pentru secţiunea de Violoncel. "Mă bucur că sunt aici, în această sală minunată în care Radu a cântat de multe ori", a continuat Claret, în aplauzele publicului.

Născută la 8 ianuarie 1989, violoncelista Eun-Sun Hong a concertat alături de orchestre importante, precum Filarmonica din Seul, Filarmonica din Tokyo, Filarmonica din Rusia şi Orchestra de Camera Coreeană. La vârsta de 25 de ani, are deja în palmares premiul al II-lea la Concursul Internaţional Ceaikovski, considerat unul dintre cele mai importante la nivel mondial.

În semifinala de la Concursul Enescu 2014, violoncelista Eun-Sun Hong a interpretat inclusiv "Sonata în fa minor (opus postum)", de George Enescu.

Premiile Concursului Enescu sunt în valoare de peste 100.000 de euro. Acestora li se adaugă oportunitatea pentru laureaţi de a participa la câte un masterclass la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy, precum şi aceea de a susţine un turneu pe scenele principalelor Filarmonici din România.

Trofeele Concursului Enescu 2014 poartă semnătura artistei Iulia Năstase şi sunt realizate din sticlă.

Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

Finala secţiunii de Violoncel a fost transmisă live pe un ecran în faţa Ateneului Român, pe TVR 2 şi TVR HD, precum şi pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu, www.festivalenescu.ro.

Următoarea finală a Concursului Enescu 2014 se va defăşura sâmbătă - secţiunea Pian şi va marca, totodată, încheierea ediţiei din acest an a Concursului. Accesul publicului în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză. De asemenea, 100 de locuri în aer liber sunt disponibile pentru public în faţa Ateneului Român. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici