EUROPAfest, între 7 şi 13 mai, la Bucureşti

Festivalul EUROPAfest revine la Bucureşti, între 7 şi 13 mai, urmând să prezinte publicului larg o serie de concerte blues, jazz şi muzică clasică, adunând peste 300 de muzicieni din 40 de ţări, au declarat vineri organizatorii.

38 afișări
Imaginea articolului EUROPAfest, între 7 şi 13 mai,  la Bucureşti

EUROPAfest, între 7 şi 13 mai, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul evenimentului, Luigi Gageos, a spus că deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai, printr-un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

La fel ca şi în anii trecuţi, festivalul prezintă o agendă diversificată - concerte, concursuri, workshop-uri şi jam session-uri.

Concertele de anul acesta se vor desfăşura la Sala Auditorium a MNAR, la Ateneul Român, precum şi la Hard Rock Cafe.

Printre artiştii confirmaţi până în prezent se numără:

Adio String Quartet (Austria),

Virtual Jazz Band (Marea Britanie),

Trio Elf (Germania),

Stelzhamma (Austria),

Chabliz (Olanda),

Marcian Petrescu & Trenu de Noapte (România),

Anne Czichowsky & Jazzpartout (Germania) şi

Sidesteps (Austria).

În ceea ce priveşte concursurile, cea de-a treia ediţie a Bucharest International Jazz Competition, desfăşurată în cadrul EUROPAfest, promite să reunească, pe lângă numeroase instrumente de percuţie şi suflat, multă improvizaţie. În concurs s-au înscris 18 trupe, reprezentând 24 ţări.

De asemenea, în cadrul Jeunesses International Music Competition, publicul va putea descoperi peste 60 de tineri interpreţi de vioară.

Ca în fiecare an, concursul oferă tinerilor muzicieni vizibilitate şi sprijin, într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare, şi îşi propune descoperirea şi promovarea noilor valori pe scena muzicii clasice internaţionale.

Festivalul se va încheia pe 13 mai, cu Gala Laureaţilor. Principesa Margareta, sub al cărei Patronaj se desfăşoară festivalul, va înmâna cu această ocazie Diploma de excelenţǎ pentru susţinerea culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici