"Europolis" deschide vineri Festivalul Filmului Românesc de la Toulouse

Filmul "Europolis", în regia lui Cornel Gheorghiţă, deschide vineri cea de-a treia ediţie a Festivalului Filmului Româneasc de la Toulouse, în cadrul căruia, timp de o săptămână vor mai fi proiectate alte cinci lungmetraje şi o serie de scurtmetraje, informează un comunicat.

101 afișări
Imaginea articolului "Europolis" deschide vineri Festivalul Filmului Românesc de la Toulouse

"Europolis" deschide vineri Festivalul Filmului Românesc de la Toulouse (Imagine: Daniel Mihailescu/Arhiva Mediafax foto)

Cornel Gheorghiţă va fi prezent la deschiderea festivalului, organizat de Institutul Cultural Român de la Paris în parteneriat cu Cinema ABC Toulouse. De asemenea, Magda Mihăilescu, critic de film, va fi prezentă la toate proiecţiile şi va răspunde întrebărilor publicului.

Pe ecranul Cinema ABC, până pe 13 noiembrie, vor mai rula "Periferic", de Bogdan George Apetri, "Felicia înainte de toate", de Răzvan Rădulescu, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, "Bună! Ce faci?", de Alexandru Maftei, "Nuntă în Basarabia", de Nap Toader, şi o serie de scurtmetraje.

"Suntem fericiţi să organizăm un festival la Toulouse pentru una dintre cele mai interesante cinematografii ale momentului. Regizorii români au demonstrat, în ultimii zece ani, nu numai că au multe lucruri de povestit, ci şi că o pot face cu foarte mult talent şi originalitate, deşi dispun de resurse limitate", declară Bunny Gallorini, directoarea Cinema ABC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici