"Evgheni Oneghin", în regia lui Andrei Şerban, are premiera la Praga

Spectacolul "Evgheni Oneghin", în regia lui Andrei Şerban, va fi inclus în stagiunea 2009/2010 a Teatrului Naţional din Praga, premiera având loc pe 20 martie, informează Institutul Cultural Român din capitala cehă.

29 afișări
Imaginea articolului "Evgheni Oneghin", în regia lui Andrei Şerban, are premiera la Praga

"Evgheni Oneghin", în regia lui Andrei Şerban, la Teatrul Naţional din Praga (Imagine: Mediafax Foto)

Cunoscuta lucrare a lui Ceaikovski a marcat debutul lui Andrei Şerban ca regizor de operă în 1980, la Welsh National Opera din Cardiff, spectacolul fiind reluat pe scenele lumii, la Nancy, Seattle, Lyon sau Veneţia.

Reuşind să găsească în rigoarea structurilor fixate de compozitor libertate de improvizaţie, Andrei Şerban propune, în noua punere în scenă pentru Teatrul Naţional din Praga, o lectură a poveştii de iubire dincolo de partitură.

Pentru această producţie, Andrei Şerban a lucrat alături de John Fiore, dirijor orchestră, Adriana Grand, scenografie şi costume, Pavel Vaněk, dirijor cor, Petr Tyc, coregraf, Dana Burešová, Vladimír Chmelo, Hannah Ester Minutillo, Štefan Kocán, interpreţi, orchestra şi corul Teatrului Naţional din Praga.

Spectacolul este inclus şi în programul Festivalului Internaţional de Muzică "Primăvara pragheză" (12 mai - 3 iunie).

În avanpremiera spectacolului, Institutul Cultural Român din Praga va organiza, pe 10 martie, o întâlnire cu regizorul Andrei Şerban şi scenografa Adriana Grand.

Totodată, vor fi lansate cele două volume semnate de Andrei Şerban, "Călătoriile mele. Opera/ My Journeys. Opera" şi "Călătoriile mele. Teatru/ My Journeys. Theatre", apărute la Editura Institutului Cultural Român, în 2008.

Citeşte şi:

Spectacole româneşti, la festivaluri de teatru din Polonia

Andrei Şerban a prezentat "Lear" la feminin, în prima repetiţie cu public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici