Expoziţia "CO2, Bruxelles la infinit", la MNAC

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) va găzdui, începând cu 14 februarie, expoziţia de fotografie "CO2, Bruxelles la infinit", dedicată capitalei Belgiei.

2 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "CO2, Bruxelles la infinit", la MNAC

Expoziţia "CO2, Bruxelles la infinit", la Muzeul Naţional de Artă Contemporană

În cadrul expoziţiei vor fi expuse lucrări a 21 de artişti fotografi de naţionalităţi diferite: Isabelle Arthuis, Frederic Barthes, Elina Brotherus, Sebastien Camboulive, Andre Cepeda, Jh Engstrom, Luca Etter, Alain Geronnez, Francois Goffin, Istvan Halas, Philippe Herbet, Andre Jasinski, Barbara & Michael Leisgen, Angel Marcos, Sarah Morissens, Alain Paiement, Bernard Plossu, Armand Quetsch, Sebastien Reuze şi Andreas Weinand.

Aceştia au dat o serie de interpretări subiective ale spaţiului urban, oraşul devenind un laborator de viziuni artistice, senzaţii, reflecţii. Exoziţia nu pretinde a fi un documentar, ea prezintă o colecţie de portrete sau scene din viaţa urbană şi pune problema rolului actual al fotografiei ca mediu artistic.

La vernisajul care va avea loc pe 14 februarie vor participa Mihai Oroveanu, director general al MNAC, Daniel Sotiaux, delegat al Comunităţii franceze Valonia-Bruxelles la Bucureşti, şi Jean-Louis Godefroid, curatorul expoziţie, director al Spaţiului Fotografic Contretype de la Bruxelles.

Expoziţia "CO2, Bruxelles la infinit" a mai fost prezentată la Paris, Cracovia şi Sao Paolo. Ea este organizată la Bucureşti de Muzeul Naţional de Arta Contemporana, în colaborare cu Delegaţia Valonia-Bruxelles şi Contretype Bruxelles, şi va rămâne deschisă până pe 20 martie.

Contretype Bruxelles promovează şi expune fotografie contemporană din 1978, fiind un centru activ în producţie, diseminare şi editare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici