Expoziţia „Efectul Picasso” se prelungeşte până în 22 ianuarie 2024

Ministerul Culturii a anunţat, marţi, o veste bună pentru iubitorii operei lui Pablo Picasso şi ai artei contemporane şi anume aceea că expoziţia „Efectul Picasso” organizată de Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti se va prelungi până la data de 22 ianuarie 2024.

392 afișări
Imaginea articolului Expoziţia „Efectul Picasso” se prelungeşte până în 22 ianuarie 2024

Expoziţia „Efectul Picasso” se prelungeşte până în 22 ianuarie 2024

Spaţiul expoziţional al muzeului a devenit unul dintre cele mai frecventate de către iubitorii de artă din Capitală, odată cu această expoziţie care a atras până astăzi peste 31.000 de vizitatori.

„Este de fiecare dată o plăcere să discut cu domnul Erwin Kessler, managerul Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti, care ştie să prezinte şi să pună în lumină poveştile din spatele artei lui Pablo Picasso şi interferenţa acesteia cu operele artiştilor români. Expoziţia „Efectul Picasso” a beneficiat de sprijin şi de finanţare din partea Ministerului Culturii şi sunt convinsă că ea va deschide drumul unei noi serii de iniţiative valoroase. Invit publicul din Bucureşti şi din ţară să profite de această experienţă deosebită pe care o pune în scenă Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti”, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Iniţiativa MARe, posibilă prin parteneriatul cu Musée National Picasso din Paris, marchează 50 de ani de la dispariţia marelui artist şi plasează România în rândul ţărilor europene cu iniţiative culturale de anvergură. Alături de cele 46 de lucrări ale celebrului artist, la MARe sunt expuse alte 65 de lucrări aparţinând unor artişti români contemporani inspiraţi de acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici