Expoziţia itinerantă dedicată marelui compozitor Ciprian Porumbescu ajunge la Sibiu

Expoziţia itinerantă dedicată marelui compozitor român Ciprian Porumbescu, organizată de Muzeul Naţional al Bucovinei, ajunge în Piaţa Mare din Sibiu.

133 afișări
Imaginea articolului Expoziţia itinerantă dedicată marelui compozitor Ciprian Porumbescu ajunge la Sibiu

Expoziţia itinerantă dedicată marelui compozitor Ciprian Porumbescu ajunge la Sibiu

Expoziţia „Ciprian Porumbescu – 170. O viaţă, o epocă, un ideal” este organizată de Consiliul Judeţean Suceava – Muzeul Naţional al Bucovinei din Suceava şi de Ministerul Culturii, prin Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu şi ajunge în Piaţa Mare din Sibiu, la Palatul Brukenthal, în Salonul de muzică, marţi, 5 aprilie 2023, la ora 11:00. Aici rămâne până la finalul lunii aprilie.

„Anul 2023 a fost decretat prin lege Anul Ciprian Porumbescu şi, cu această ocazie, Muzeul Naţional al Bucovinei a organizat o expoziţie itinerantă dedicată marelui compozitor, expoziţie ce va fi prezentată în luna aprilie şi în Piaţa Mare din Sibiu. Realizată într-un format atractiv pentru publicul larg, expoziţia conţine panouri cu informaţii, mărturii şi evocări despre diverse aspecte din viaţa lui Ciprian Porumbescu: copilăria şi primii ani de şcoală la Ilişeşti; perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca - şcoală de muzică autentică; Serbarea de la Putna din 1871; perioada în care a fost student la teologie şi filozofie în Cernăuţi; Societatea studenţească „Arboroasa" şi temniţa habsburgică; Berta - o iubire imposibilă; perioada studenţiei de la Viena, cea în care a fost profesor de muzică la Braşov; premiera Operetei „Crai Nou", „Italie! Italie!". Expoziţia mai cuprinde şi secţiunile „Sfârşitul tragic al unui nemuritor artist”, „În memoria posterităţii”, precum şi imagini de la Casa şi Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu”, transmite, luni, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, despre expoziţia itinerantă.

Prin această expoziţie, Ciprian Porumbescu va fi prezent, pe parcursul întregului an, şi la Muzeul de Istorie Braşov, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Banatului şi Muzeul Regional Cernăuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici