Expoziţie cu unele dintre cele mai frumoase costume tradiţionale de sărbătoare, la Muzeul Satului

Expoziţia de etnografie "Feminitate şi împodobire" va fi vernisată vineri, de la ora 15.00, la Sala "Gheorghe Focşa" a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

189 afișări
Imaginea articolului Expoziţie cu unele dintre cele mai frumoase costume tradiţionale de sărbătoare, la Muzeul Satului

O expoziţie cu unele dintre cele mai frumoase costume tradiţionale de sărbătoare, la Muzeul Satului (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Expoziţia îşi propune să valorifice colecţia de port popular a muzeului reunind unele dintre cele mai frumoase costume tradiţionale de sărbătoare româneşti şi ale grupurilor etnice, piese de găteala capului şi podoabe de mare ţinută, potrivit sursei citate.

Unele dintre obiectele din această expoziţe sunt expuse pentru prima dată. De asemenea, vor fi prezentate şi documente fotografice.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 15 mai - 15 iulie, de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00, în Sala "Gheorghe Focşa" a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici