Expoziţie de fotografie împotriva cancerului, vernisată la Bucureşti

Expoziţia de fotografie "Natural Born Beauties", semnată Gabriel Hennessey, un proiect realizat împreună cu Mihaela Berciu în cadrul unei campanii împotriva cancerului, a fost vernisată, luni, la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti.

109 afișări
Imaginea articolului Expoziţie de fotografie împotriva cancerului, vernisată la Bucureşti

Fotograful Gabriel Hennessey (Imagine: Mediafax Foto)

Expoziţia cuprinde o serie de portrete aparţinând unui număr de 25 de personalităţi feminine, care au acceptat să pozeze discret machiate, fără o procesare ulterioară a imaginii.

Printre acestea se numără Anamaria Marinca, Andreea Esca, Camelia Şucu, Andreea Berecleanu, Malvina Cervenschi, Ileana Lazariuc, Adela Popescu, Cristina Copos, Mihaela Geoană şi Monica Bârlădeanu.

"Ajuns la o maturitate artistică, Gabriel a decis să arate acest lucru şi prin imagine", a declarat Mihaela Berciu, adăugând că fotograful este cunoscut pentru faptul că preferă naturaleţea în favoarea prelucrării imaginilor pe calculator.

"Prin acest proiect, el demonstrează că femeia este frumoasă atunci când este naturală", a mai spus ea.

"Pentru mine a fost o încercare de a da la o parte acea mască rezultată din prea mult styling şi prea mult Photoshop", a declarat, la rândul său, fotograful Gabriel Hennessey.

De asemenea, şi Mihaela Geoană, prezentă la vernisaj, a fost de părere că aceste imagini ale unor frumuseţi naturale constituie o sursă de alinare pentru femeile afectate de cancer, acestea putând să-şi recapete astfel naturaleţea.

"Rezultatul mi se pare spectacolos", a conchis Mihaela Geoană, cea care conduce Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură, partener al expoziţiei "Natural Born Beauties".

Expoziţia va rămâne deschisă la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti până pe 18 septembrie, aceasta urmând să fie finisată în cadrul unui eveniment restrâns, unde invitaţii vor putea licita fotografiile.

Sumele strânse vor fi donate Fundaţiei Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură şi vor fi folosite integral pentru continuarea Campaniei de Informare din cadrul Programului de Prevenire şi Depistare Precoce a Cancerului de Sân şi a celui de Col Uterin.

Suma finală obţinută pentru fotografii în urma licitaţiei va fi anunţată pe data de 19 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici