Expoziţie retrospectivă a artistului Paul Neagu, la Londra

O expoziţie retrospectivă a artistului britanic de origine română Paul Neagu (1938 - 2004) va fi prezentată la Londra, între 30 septembrie şi 16 octombrie.

541 afișări
Imaginea articolului Expoziţie retrospectivă a artistului Paul Neagu, la Londra

Expoziţie retrospectivă a artistului Paul Neagu, la Londra (Imagine: paulneaguhyphen.com)

Evenimentul reprezintă prima expoziţie importantă cu lucrări ale lui Paul Neagu, realizate la Londra, organizată la cinci ani după moartea artistului.

Expoziţia, găzduită de Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra, cuprinde trei decade din activitatea lui Paul Neagu (1970 - 2000) şi include o selecţie de 25 - 30 de sculpturi, filme şi materiale video cu acţiuni ale artistului, de tip performance, precum "Neagu's Boxes" (Romania, 1968), "Hyphen Ramp" (Serpentine Gallery, Londra, 1976), "The Cake Man" (Londra, 1971) şi "Blind's Bite" (Londra, 1975).

Curatorii expoziţiei sunt Marianne Eigenheer şi Iolanda Costide.

În seara zilei de 8 octombrie, va avea loc, în contextul expoziţiei, o discuţie cu artista şi curatoarea elveţiană, Marianne Eigenheer, profesoară la Academia de Arte Frumoase din Stuttgart, artistul britanic David Thorp şi Stephen Foster.

Aceasta va fi urmată de prezentarea, în premieră în Marea Britanie, a filmului "Paul Neagu", realizat de Ruxandra Garofeanu în 2003, pentru postul TVR 2.

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român din Londra şi "Paul Neagu" Estate din Marea Britanie.

Paul Neagu s-a născut în Bucureşti în 1938 şi s-a stabilit în Marea Britanie în 1970.

Lucrările sale includ performante, body art, instalaţii, sculptură, desen, pictură şi grafică.

Printre altele, a avut expoziţii la Modern Art Oxford, Serpentine Gallery şi Tate Gallery din Londra, Rivolta Gallery din Lausanne, Kamakura Gallery din Tokyo.

Lucrările sale se află în colecţii publice importante precum Tate Gallery, Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, Muzeul de Artă Contemporană din Tokyo, Scottish National Gallery of Modern Art din Edinburgh, galeria Albertina din Viena şi Moderna Galerija Ljubljana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici