Facebook nu a putut fi accesat miercuri seară din cauza unor probleme tehnice

Reţeaua de socializare Facebook nu a putut fi accesată miercuri seară în România, pentru aproximativ 20 de minute, pierderile cauzate de această defecţiune fiind estimate la aproximativ o jumătate de milion de dolari de presa internaţională de specialitate.

212 afișări
Imaginea articolului Facebook nu a putut fi accesat miercuri seară din cauza unor probleme tehnice

Facebook nu a putut fi accesată miercuri seară din cauza unor probleme tehnice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reţeaua Facebook, care are în prezent 1,23 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, nu a putut fi accesată nici de pe computere, nici de pe telefoanele mobile. Mesajul primit de utilizatorii care au încercat să îşi acceseze conturile miercuri seară, în timpul celor 20 de minute de defecţiune, a fost: "Sorry, something went wrong. We're working on getting this fixed as soon as we can (Ne pare rău, ceva este în neregulă. Lucrăm la repararea problemelor cât mai repede posibil)", potrivit dailymail.co.uk.

Pe lângă utilizatorii din România, de această situaţie au fost afectaţi miercuri şi cei din Statele Unite ale Americii, dar şi cei din ţări precum Marea Britanie, Germania, Thailanda, Portugalia, potrivit techcrunch.com.

Potrivit sursei citate, Facebook a mai avut probleme similare în mai, iunie şi august.

Reprezentanţii Facebook şi-au cerut scuze pentru neplăcerile cauzate utilizatorilor săi. "(...) ne-am confruntat cu o eroare în timp ce realizam o schimbare în configuraţia infrastructurii reţelei, fapt care a făcut ca, pentru scurt timp, să fie dificil pentru oameni să acceseze Facebook. Imediat am descoperit problema şi am rezolvat-o şi toată lumea ar trebui să fie acum în măsură să poată să se conecteze. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi vom investiga în detaliu această chestiune pentru a putea învăţa din ce ni s-a întâmplat şi pentru a ne asigura că Facebook este disponibil atunci când oamenii au nevoie să se conecteze", au mai spus reprezentanţii Facebook.

Având câştiguri de 2,91 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea al acestui an, Facebook pierde aproximativ 22.453 de dolari în fiecare minut în care reţeaua este nefuncţională la nivel mondial, conform techcrunch.com. Acest site destinat informaţiilor din domeniul tehnologic estimează la circa o jumătate de milion de dolari pierderile Facebook în cele 20 de minute în care site-ul nu a putut fi accesat, miercuri.

Ca de obicei, defecţiunea cu care s-a confruntat site-ul Facebook a determinat publicarea unor comentarii ironice ale utilizatorilor pe alte reţele sociale, între care platforma Twitter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici