Facebook va lansa "Zero", platforma special concepută pentru telefoanele mobile

Facebook va lansa "Zero", versiunea special concepută pentru telefoanele mobile a reţelei de socializare, care este accesată în prezent de peste 100 de milioane de oameni, de pe aceste dispozitive, informează BBC News.

36 afișări
Imaginea articolului Facebook va lansa "Zero", platforma special concepută pentru telefoanele mobile

Facebook va lansa "Zero", platforma special concepută pentru telefoanele mobile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La congresul dedicat industriei telecomunicaţiilor de la Barcelona, oficialii reţelei de socializare au dezvăluit detalii despre versiunea text, simplificată a platformei de socializare pentru telefoanele mobile. Site-ul va fi lansat în următoarele săptămâni.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Facebook, mai mult de 100 de milioane de persoane accesează în prezent reţeaua, prin intermediul telefoanelor mobile.

Datele provenite de la GSM Association arată că persoanele care accesează internetul prin telefon în Marea Britanie petrec jumătate din timp pe Facebook. Numai în decembrie 2009, utilizatorii din Marea Britanie au petrecut 2,2 miliarde de minute în reţeaua de socializare.

Noul site nu conţine aplicaţii care permit încărcarea de fotografii.

"Prin această opţiune simplificată încercăm să facem Facebook-ul accesibil tuturor celor care pot accesa internetul de pe telefon şi permite operatorilor să încurajeze utilizarea internetului mobil", a spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici