Fanii "Top Gear" cer BBC să-l repună în drepturi pe Jeremy Clarkson

Peste 100.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer BBC să-l repună în drepturi pe Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii Top Gear, care a fost suspendat marţi în urma unei dispute cu un producător al postului, relatează Sky News în pagina electronică.

532 afișări
Imaginea articolului Fanii "Top Gear" cer BBC să-l repună în drepturi pe Jeremy Clarkson

Fanii "Top Gear" cer BBC să-l repună în drepturi pe Jeremy Clarkson (Imagine: Mediafax Foto / Ana Poenariu)

Prezentatorul a fost suspendat, iar emisiunea lasată în aşteptare, după ce Clarkson ar fi încercat să-l lovească pe un producător.

O purtătoare de cuvânt al BBC a declarat că nimeni altcineva nu a fost suspendat din cauza presupusei "ciondăneli" cu producătorul BBC, după încheierea unor filmări pentru emisiune la Newcastle.

Potrivit unor surse, cearta ar fi avut loc din cauza lipsei serviciilor de catering.

"Nu a fost suspendat nimeni altcineva. (Emisiunea) Top Gear nu va fi difuzată duminică. BBC nu va face alte comentarii pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt.

O campania online pe Change.org a fost iniţiată sub hashtagul #BringBackClarkson de către bloggerul de dreapta Guido Fawkes.

Fiica prezentatorului, Em Clarkson, a postat un mesaj de susţinere pe Twitter. "O, BBC te rog primeşte-l înapoi... A început să gătească...", scrie ea.

La câteva ore după anunţarea suspendării, coprezentatorul lui Clarkson James May a scris, tot pe Twitter, "Se pare că nu (va fi difuzată emisiunea) Top Gear în acest weekend. Ce părere aveţi de (difuzarea filmului) Plutonul 633, în loc?".

Celălalt prezentator, Richard Hammond, i-a răspuns "Nu, desigur, Last of the Summer Wine; nimeni nu va observa diferenţa. Bună treabă".

Clarkson, care a comis o serie de gafe ultramediatizate în ultimii ani, a primit ceea ce compania a prezentat drept "avertismentul final" în 2014.

Prezentatorul ar fi folosit un cuvânt cu caracter rasist în timp ce recita cântecelul "Eeny, Meeny, Miny Moe" în timpul unor filmări pentru BBC2. El s-a declarat "îngrozit" că ceea ce a spus a sunat ca "negru", iar cuvântul a fost editat.

Tabloidul The Sun, unde Clarkson este editorialist, scrie că acesta a ridicat din umeri când a aflat despre suspendare şi îl citează spunând "beau frumos o bere rece şi aştept să treacă fără efect".

Ziarul citează de asemenea o sursă care subliniat că prezentatorul este nevinovat. "Nu a lovit pe nimeni", a insistat această sursă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici