"Femei", în premieră pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Spectacolul de balet "Femei", în regia lui Gheorghe Iancu, după lucrări de Cehov, va avea premiera pe 1 martie, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), au anunţat, miercuri, organizatorii.

71 afișări
Imaginea articolului "Femei", în premieră pe scena Operei Naţionale Bucureşti

"Femei", în premieră pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Spectacolul deschide o serie de evenimente speciale pe care Opera le va găzdui în martie.

Gheorghe Iancu a creat coregrafia originală pentru "Femei" în 2002, pentru Teatrul Maggio Musicale Fiorentino (Florenţa), fiind distins cu premiul "Danza & Danza".

Iancu a declarat, într-o conferinţă de presă, că a descoperit textele care au fost sursă pentru spectacolul "Femei" când lucra la spectacolul "Trei surori", în Italia.

Regizorul a mărturisit că structura textului după care este realizat spectacolul este similară romanului poliţist. "Subiectul este foarte interesant. Tratează diferenţele dintre caracterul femeilor faţă de bărbaţi şi abordează problematica statutului femeilor în epocă", a spus Iancu.

La primele reprezentaţii, din 1 şi 4 martie, rolul titular va fi deţinut de Adela Crăciun, urmând ca în spectacolul din 7 martie aceasta să fie înlocuită de Corina Dumitrescu. Din distribuţie mai fac parte Gigel Ungureanu, Alin Gheorghiu, Bianca Fota şi Laura Blică.

Citeşte şi:

"Tosca" lui Puccini, pe scena ONB

Operele într-un act "Golem" şi "Arald", în premieră la ONB

Premiere şi festivaluri în noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici