Festival de teatru de stradă - "B-FIT in the Street", la Bucureşti

Un festival de teatru de stradă - "B-FIT in the Street" - cu trupe din Franţa, Germania, Spania şi Italia, va fi organizat în perioada 29 mai - 1 iunie, în mai multe spaţii în aer liber din Bucureşti, a declarat Mihaela Păun, directorul ArCuB, miercuri, într-o conferinţă de presă.

187 afișări
Imaginea articolului Festival de teatru de stradă - "B-FIT in the Street", la Bucureşti

Festival de teatru de stradă - "B-FIT in the Street", la Bucureşti (Imagine: www.alternativ.ro)

Festivalul de teatru în aer liber este versiunea stradală a Festivalului de Teatru B-FIT, care a avut prima ediţie anul trecut, la Bucureşti. Festivalul va fi organizat din doi în doi ani, alternativ cu Festivalul Shakespeare.

"Festivalul a avut anul trecut o primă ediţie, dar a fost B-FIT-ul în sală. Ne-am gândit să facem B-FIT-ul de sală în anul în care nu se organizează Shakespeare, iar în anul în care se organizează Festivalul Shakespeare, facem B-FIT-ul de stradă", a spus Mihaela Păun. Ea a precizat că, în momentul de faţă, se negociază cu Primăria Municipiului Bucureşti locurile în care va fi organizat festivalul, printre care Piaţa Universităţii, Piaţa Ateneului, Parcu Izvor şi Parcul Unirii.

"Festivalul presupune circulaţie oprită, trebuie să facem o paradă, două, trei, vom avea trupe mai mari, dar şi mai mici. O să fie printre oameni, la metrou, pe străzi, în pieţe. Cred că Bucureştiul aşa cum este el cenuşiu şi neprietenos, va deveni mai viu", a subliniat Mihaela Păun.

Selecţia spectacolelor din festival a fost făcută de o persoană de la compania de teatru franceză Malabar. "Selecţia a făcut-o un actor, artist şi manager de trupă francez, (...) pentru că în România nu există o trupă de asemenea teatru. Ne-am pus practic toată încrederea şi nădejdea în experienţa lui. Sunt şase trupe cu spectacole mari şi vreo 12 mai micuţe, ale unor trupe mici, ale unor actori care vor face happening-uri pe stradă şi vin din Franţa, Germania, Spania, Italia, ţări care au tradiţie în spectacolul de stradă", a mai spus Păun.

Ea a precizat că din România nu s-a găsit nicio trupă de astfel de teatru, care să participe la Festivalul "B-FIT in the Street". "Din păcate, nu am putut să formăm un nucleu şi din România. Ambiţia mea a fost ca anul acesta să fac prima producţie românească cu «Harap Alb». Nu avem regizori cred, care să facă asta în România, deşi am avea scenografi. Am pornit un mic nucleu cu acest "Harap Alb", pe care-l vom prezenta la Festivalul Opera Estate în luna iulie, în Italia. Acest mic spectacol va fi nucleul pentru spectacolul mare pe care vrem noi să îl facem şi poate vom reuşi să declanşăm şi o mişcare mai importantă pentru teatrul de stradă", a mai explicat directorul ArCuB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici