Festival de teatru românesc, în septembrie, la Paris

Un festival de teatru românesc, cu şase spectacole din "noul val al teatrului românesc", va avea loc în perioada 22 - 30 septembrie, la Palatul Béhague, sediul ambasadei Franţei la Paris, informează Institutul Cultural Român din capitala franceză.

197 afișări
Imaginea articolului Festival de teatru românesc, în septembrie, la Paris

Festival de teatru românesc, în septembrie, la Paris (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Evenimentul Nuits Théâtrales au Palais de Béhague va cuprinde spectacolele "Declar pe proprie răspundere", după un text de Alina Şerban, pus în scenă de David Schwartz, "Furtuna", de William Shakespeare, în regia lui Victor Ioan Frunză, "9 grade la Paris", de de Peter Kerek, "Jocuri în curtea din dos", de Edna Mazya, în regia lui Bobi Pricop, "Mode d'emploi", de Alexandra Badea, şi "Avant-hier.Après-demain (nouvelles du futur)", de Gianina Cărbunariu, spectacol lectura de Compagnie 28, o producţie de Eugen Jebeleanu şi Yann Verburgh.

Festivalul poartă motto-ul "noul val al teatrului românesc", deoarece toate creaţiile prezentate pe scena de la Paris reprezintă noua generaţie de regizori şi actori ai României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici