Festivalul Artelor din Bucureşti se bazează doar pe încasările din bilete

Festivalul Artelor, care va avea loc în Capitală între 10 - 15 octombrie şi va include evenimente cu personalităţi precum Ion Caramitru, Tudor Gheorghe şi Dan Puric, se bazează doar pe încasările din bilete, nefiind susţinut din bani publici, au declarat joi, într-o conferinţă, organizatorii.

73 afișări
Imaginea articolului Festivalul Artelor din Bucureşti se bazează doar pe încasările din bilete

Festivalul Artelor din Bucureşti se bazează doar pe încasările din bilete

Directorul Festivalului Artelor, Pepino Popescu, a spus că, prima ediţie a evenimentului, care s-a desfăşurat în noiembrie anul trecut, a avut o pierdere de 200.000 de lei. "Am continuat, pentru că am speranţa că trebuie să mergem înainte", a mai spus Pepino Popescu. El a adăugat: "Festivalul acesta îşi va forma publicul, dar este foarte greu". În acest sens, directorul manifestării a precizat că, anul trecut, au fost vândute 20.000 de bilete pentru evenimentele din cadrul festivalului.

Ediţia 2010 a Festivalului Artelor debutează, pe 10 octombrie, cu relansarea publicaţiei "Moftul român", o revistă umoristică înfiinţată de Ion Luca Caragiale în ianuarie 1893. Cea de-a doua zi a festivalului include un eveniment care îl comemorează pe actorul Ştefan Iordache.

Astfel, la Sala Palatului, "Ticaloşii", "Cei ce au plătit cu viaţa" şi " Cel mai iubit dintre pământeni" - trei filme de succes în regia lui Şerban Marinescu, care-l au în distribuţie pe Ştefan Iordache - vor fi comentate de către invitaţii speciali ai serii: Dorel Vişan, Mitică Popescu, Mircea Albulescu, Tora Vasilescu şi Mircea Diaconu.

Tot în 11 octombrie, Tudor Gheorghe şi soţia lui, Tudor Georgeta, vor fi protagoniştii unei duble lansări. Astfel, Tudor Gheorghe va fi prezent la lansarea volumului biografic "În umbra menestrelului", în timp ce soţia sa va lansa volumul de versuri "Uneori femeile surâd ...".

În 12 octombrie, Tudor Gheorghe va susţine spectacolul "Cavalerii felinarelor târzii", la Sala Palatului, în timp ce Ion Caramitru va susţine conferinţa "Limitele aşteptării", la Palatul Naţional al Copiilor.

Şi Dan Puric va fi prezent în festival, cu două evenimente: conferinţa "Iubirea creştină şi martiri" şi spectacolul "Vis". Totodată, pe 13 octombrie, va fi prezentat spectacolul "Inima mea, Moldova", susţinut de Orchestra Naţională "Lăutarii", condusă de Nicolae Botgros. Orchestrei i se vor alătura ansamblul de dansuri sportive "Codreanca", ansamblul de dansuri populare "Fluieraş", dar şi alţi artişti moldoveni.

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului, al cărui preşedinte onorific este actorul Radu Beligan, au fost puse deja în vânzare. Preţul tichetelor variază, în medie, de la 30 la 100 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici