Festivalul de Jazz de la Gărâna, ediţia a 12-a, va avea loc în iulie

Fundaţia Culturală Jazz Banat din Timişoara a stabilit data la care va avea loc a 12-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna: 18 - 20 iulie, ediţia din acest an urmând să fie mai mare decât cea de anul trecut, iar muzicienii - nume cunoscute în lume.

1 afișare
Imaginea articolului Festivalul de Jazz de la Gărâna, ediţia a 12-a, va avea loc în iulie

Festivalul de Jazz de la Gărâna, ediţia a 12-a, va avea loc în iulie

Preşedintele Fundaţiei, Marius Giura, a declarat, miercuri, că anul acesta ediţia va fi mai mare decât cea de anul trecut, iar muzicienii vor fi unii foarte cunoscuţi.

"După succesul ediţiei trecute, când 10.000 de spectatori au fost prezenţi la concertele din Poiana Lupului (lângă muntele Semenic, în judeţul Caraş-Severin – n.r.) această ediţie va surprinde prin prezenţa unor nume de mare anvergură ale jazzului mondial", a spus Giura.

Anul acesta vor cânta la Festivalul de Jazz de la Gărâna Djabe (Ungaria - n.r.), cel mai important grup de jazz-rock din Ungaria, Miroslav Vitous and the Mediteranian Meeting, nou grup al celebrului membru fondator al grupului Wether Report, Yellow Jackets feat. Mike Stern, unul din cei mai valoroşi chitarişti ai lumii alături de legendrul grup de jazz-rock, Victor Wooten Grup, unul dintre cei mai valoroşi basişti din toate timpurile, cunoscut din grupul "Bela Fleck and the Flecktones", Lars Danielson (Suedia – n.r.), unul dintre cei mai importanţi basişti europeni, Charles Lloyd (SUA – n.r.), muzician de legendă, unul dintre cei mai importanţi ai jazzului din toate timpurile, mare artist al lumii, Harry Tavitian and Orient Express, cel mai bun proiect românesc al ultimilor ani, de această dată cu un important aport internaţional, Dan Ionescu (Canada – n.r.) reprezentant al diasporei, cel mai bun chitarist de jazz pe care l-a produs România.

De asemenea, vor mai susţine recitaluri grupuri din România, Lituania, Polonia, Germania şi Olanda.

Ediţia Festivalului de Jazz de la Gărâna din 2007 a fost un adevărat success, festivalul fiind considerat unul dintre cele mai importante manifestări de gen din sud-estul Europei.

Gărâna este o localitate în munţii Banatului, pe Semenic, zonă turistică deosebit de atractivă în judeţul Caraş-Severin. Cu ocazia acestui festivalul hotelurile din zonă şi pensiunile sunt ocupate la întreaga capacitate fiind cel mai important eveniment al anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici