Festivalul de Teatru de la Sibiu: Reprezentaţiile de stradă au atras mii de spectatori, în fiecare zi - FOTO

Mii de persoane urmăresc, zilnic, spectacolele de stradă din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), acestea fiind susţinute de zeci de companii din mai multe ţări în pieţele centrale ale oraşului, dar şi pe bulevardul principal.

233 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Teatru de la Sibiu: Reprezentaţiile de stradă au atras mii de spectatori, în fiecare zi - FOTO

Festivalul de Teatru de la Sibiu: Reprezentaţiile de stradă au atras mii de spectatori, în fiecare zi (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu aduce în faţa publicului zeci de spectacole de stradă, prezentate de companii din Marea Britanie, Franţa, Germania, Belgia, Italia, Polonia, Rusia, Olanda, Austria, Cehia, Spania, Slovenia şi România.

Potrivit programului manifestării, zilnic, de la ora 16.00 şi până aproape de miezul nopţii, în centrul oraşului apar artişti, muzicieni, majorete, acrobaţi, călăreţi, fanfare, mimi şi actori pe picioroange, iar mii de persoane urmăresc reprezentaţiile oferite de aceştia.

Cele mai urmărite spectacole de până acum au fost cele ale Teatrului Titanik din Germania - "Odiseea" şi "Păsări de foc". Actorii, însoţiţi de acrobaţi, piloţi, dar şi figuranţi au oferit publicului spectacole cu foc, artificii şi maşinării zburătoare.

Marţi, în a cincea zi de festival, spectatorii vor putea urmări, printre altele, spectacolul "Călăreţii" al unei companii din Franţa şi "Nebuni de legat", al Teatrului Irrwisch din Austria.

Piesa "Călăreţii" aduce în faţa publicului trei actori şi caii lor, echipajele pregătindu-se, potrivit scenariului, pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

"Nebuni de legat" este un spectacol, cu artişti îmbrăcaţi în frac, cocoţaţi pe picioroange.

"Nu vorbesc, dar asta nu-i împiedică deloc să comunice. Totul este nou pentru ei şi toate reacţiilor lor sunt uluitoare. Sunt artişti pe picioroange şi poeţi în suflet. Nimic şi nimeni nu le poate sta în cale - se urcă în apartamentele oamenilor de la etajul întâi, schimbă o bicicletă pe o piesă de mobilier, deturnează autobuze şi trenuri. Dar întotdeauna returnează lucrurile împrumutate. De obicei, le returnează altcuiva şi nu proprietarului şi asta doar pentru a amuza cu haosul pe care-l stârnesc", scriu organizatorii în caietul-program al festivalului.

Festivalul de Teatru de la Sibiu se desfăşoară în perioada 7 - 16 iunie, peste 350 de evenimente fiind prezentate în peste 60 de locuri din oraş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici