Festivalul Femei pe Mătăsari: Trei zile de evenimente urbane, concerte, teatru, modă, curse pe tocuri

A şasea ediţie a Festivalului Femei pe Mătăsari are loc între 27-29 mai în Bucureşti, timp în care strada Mătăsari numărul 17 va fi închisă pentru trei zile, iar bucureştenii vor putea participa la concerte, spectacole de teatru, prezentări de modă, expoziţii, dezbateri şi evenimente artistice.

4583 afișări
Imaginea articolului Festivalul Femei pe Mătăsari: Trei zile de evenimente urbane, concerte, teatru, modă, curse pe tocuri

Festivalul Femei pe Mătăsari: Trei zile de evenimente urbane, concerte, teatru, modă, curse pe tocuri (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Timp de trei zile, între 27-29 mai, Strada Mătăsari din Bucureşti va înlocui maşinile cu idei, proiecte, muzică bună, prezentări de modă, expoziţii, teatru, dezbateri şi energie bună. Trei zile de frumuseţe, oraş, schimbare, exprimare creativă, muzică, teatru, modă, proiecte inedite ale ONG-urilor, artizani şi autori, femei curajoase, artişti şi artiste, prieteni şi susţinători, design şi culoare.

Anul acesta organizatorii doresc să pună în valoare puterea frumuseţii, frumuseţea din care se nasc idei, frumuseţea care are forţa de a schimba lumea, frumuseţe ca mod de viaţă.

Asociaţia BENEVA îşi propune ca prin proiectele culturale, educaţionale şi sociale să dea un suflu nou societăţii şi să aducă la un loc cât mai mulţi oameni deschişi către artă şi cultură. Doar împreună putem începe un manifest de schimbare al vieţii urbane.

Astfel, pe 27 mai de la ora 20:00, un Fashion Show Decalog Reborn marca Wilhelmina Arz, Bianca Popp şi Alexandra Calafeteanu va da startul Festivalului, iar la acest eveniment vor cânta Romarta, Jurjak şi Toma Alistar.

Sâmbătă, 28 mai între orele 20:00 - 23:00 artista neo-soul Akua Naru revine la Bucureşti şi va susţine un concert la Festivalul Femei pe Mătăsari. Îmbinând boom-ul clasic al sunetele de hip-hop, măiestria profundă a lirismului, rime sociale şi muzicalitate uimitoare, Akua Naru (pe numele său real Latanya Hinton) a acumulat recenzii excelente. Fiind asociată cu mişcări artistice şi acte ca cele ale lui Lauryn Hill & The Roots 90, muzica şi spectacolele ei sunt un omagiu pentru moştenirea lăsată de muzica soul, construind un puternic model pentru generaţiile viitoare de artişti, potrivit The Fresh.

Pe durata Festivalului, între 27-29 mai va avea loc H2O Backyard organizat de H2O între orele 19:00 - 23:00. H2O aduce fetele înapoi in comunitate într-un loc uimitor cu sport extrem, plaja, tutoriale, shopping, workshopuri despre despre SUP, Kite, Longboard si Fly Boards, jocuri, dar şi un make-up artist desăvârşit în arta Boho. Clasica parada modei se transforma intr-un Beach Catwalk.

Organizatorii invită amatoarele de astfel de evenimente alături de prietenele lor în comunitatea de skate, longboard, kiteboard, wakeboard, stand-up paddle, surf si kendama.

De asemenea, pe 29 mai de la ora 13:00, va avea loc cea de-a 5-a editie a alergării pe tocuri - 250 metri tocuri. Anul acesta la proba de 250 metri tocuri marele premiu va consta într-o bicicleta de la Bicicletele Pegas. Alte premii vor fi: 50 de cadouri de la Avon Romania, cinci vouchere de la MiniPRIX, iar pentru curajoşii pe tocuri cinci vouchere de la Mr. Blade - Barber Shop.

Înscrierea la eveniment se poate face pe mail la: femeipematasari@gmail.com cu menţiunea 250m sau la faţa locului, duminică 29 mai între orele 11:00 - 12:45.

Toţi participanţii vor trebui să completeze declaraţia pe propria răspundere şi să achite o donaţie minimă de 15 lei.

Categoriile participante la cursa pe tocuri: Charleston chicks (3-5 cm), 60s Retro (5.1- 8,5 cm), Disco Elevators (peste 8.5 cm), Men on heels (mărimea nu contează), în limita celor 50 de locuri.

Mai multe detalii pot fi aflate pe pagina de Facebook a Festivalului Femei pe Mătăsari: https://www.facebook.com/events/1560185714296636/ .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici