Festivalul Filmului Francez a fost deschis în prezenţa ambasadorului Henri Paul (Video)

Festivalul Filmului Francez (5-11 decembrie) a fost deschis vineri, cu proiecţia filmului "Mesrine: L'instinct du mort" de Jean-François Richet, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, Henri Paul, care a declarat că România, precum Franţa, este "o patrie a cinematografiei".

17 afișări
Imaginea articolului Festivalul Filmului Francez a fost deschis în prezenţa ambasadorului Henri Paul (Video)

Imagine din filmul "Mesrine: L'instinct de mort", în regia lui Jean-Francois Richet, cu Vincent Cassel în rol principal

Henri Paul a declarat că festivalul de la Bucureşti, care include şi o secţiunea aniversară a Quinzainne des Realisateurs, include o selecţie deschisă tuturor iubitorulor de cinema. "Franţa, ca şi România sunt patrii ale cinematografiei", a adăugat acesta.

Olivier Pere, delegatul general al Quinzainne des Realisateurs, a declarat, în cadrul galei de deschidere, că Bucureştiul a fost ales să fie unul dintre cele patru oraşe care celebrează secţiunea festivalului de la Cannes deoarece foarte mulţi cineaşti români s-au remarcat în cadrul acestui program special, de la Lucian Pintilie până la Radu Muntean, anul acesta.

"Sunt fericit că această aniversare se termină la Bucureşti", a adăugat Pere.

Bucureştiul s-a numărat printre cele patru oraşe unde Quinzaine des Realisateurs celebrează 40 de ani, alături de Londra, Buenos Aires şi Seul. La deschidere au mai fost prezenţi producătorul Albert Serra şi a actriţa Lolita Chammah.

Festivalul Filmului Francez aduce la Bucureşti peste 50 de filme: avanpremiere, pelicule incluse în programul care celebrează cea de-a 40-a aniversare a secţiunii Quinzaine des Realisateurs, "În clasă" de Laurent Cantet, distins cu Palme d'Or, dar şi o lecţie de cinematografie cu Lucian Pintilie.

Filmul care va fi proiectat în închiderea festivalului este "Mes stars et moi", de Laetitia Colombani, potrivit organizatorilor.

 "Mesrine: L'instinct de mort"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici