Festivalul Internaţional de Film Experimental, la Bucureşti. Cum pot fi înscrise proiectele

Cei care îşi doresc să îşi înscrie filmele la Festivalul Internaţional de Film Experimental, ce se desfăşoară între 20 şi 25 noiembrie la Bucureşti, pot să facă acest lucru până pe 25 iulie, informează un comunicat al organizatorilor.

202 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Film Experimental, la Bucureşti. Cum pot fi înscrise proiectele

Festivalul Internaţional de Film Experimental, la Bucureşti. Cum pot fi înscrise proiectele

Creat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti şi al Universităţii Naţionale de Arte, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIEFF) o puternică orientare educaţională- este primul şi singurul eveniment din România dedicat experimentului în cinema şi artă vizuală, având ca scop promovarea creaţiilor inovatoare atât la nivel conceptual şi tematic, cât şi formal, stilistic, a unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane şi care în acelaşi timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

BIEFF este de asemenea primul eveniment din România care promovează zona de graniţă dintre cinema şi artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor inovatoare, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

BIEFF are ca parteneri câteva dintre cele mai importante festivaluri de film şi instituţii din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale: Quinzainne des Realisateurs - Cannes Film Festival, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Oberhausen, Centrul Pompidou, Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporaines, Netherlands Media Art Institute şi Eye Film Instute Netherlands, fiecare aducând la Bucureşti o selecţie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.

În funcţie de decizia comitetului de selecţie, filmele româneşti selectate vor fi incluse fie în Competiţia Internaţionala, fie în Panorama Românească. Selecţia în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori şi selecţioneri de top din zona cinema-ului de avangardă internaţional. Printre invitaţii ediţiilor precedente BIEFF se numără: Sergio Fant ( Selecţioner de scurtmetraj al Festivalului de Fillm de la Venezia Orizzonti), Marzena Moskal şi Gaelle Vidalie (membre în comitetul de selectie Quinzaine des Realisateurs), Hilke Doering (director al Competitiei Internationale a Festivalului Internaţional de film de la Oberhausen), Peter van Hoof (şeful comitetului de selecţie pentru scurtmetraj al Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam), Miguel Valverde (codirector al Festivalului Internaţional de Film Independent de la Lisabona) etc.

Condiţiile de participare sunt următoarele: 1. filmul sa nu depăşească 40 de minute şi să fie produs în ultimii 3 ani, 2. filmul trebuie încărcat online pe ftp-ul BIEFF în format mov/mpeg sau imagine dvd (toast/iso) în vederea preselecţiei: 3. următoarele materiale trebuie trimise la adresa de mail a festivalului programming@bieff.ro: Fişa filmului (synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, director’s statement, curator’s statement, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul, date de contact), Film stills şi bio-filmografia regizorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici