Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2015, între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se va desfăşura între 29 mai şi 7 iunie 2015, la Cluj-Napoca, informează organizatorii.

149 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2015, între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2015, între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

La ediţia de anul acesta, a 13-a, TIFF a prezentat publicului lungmetrajul nominalizat la Oscar "Philomena", în regia lui Stephen Frears, care a deschis, pe 30 mai, evenimentul.

De asemenea, în închidere a rulat "Boyhood", de Richard Linklater, care a fost desemnat cel mai bun film al anului de membrii Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) şi va fi proiectat la Festivalul de la San Sebastian (19 - 27 septembrie).

Totodată, un număr de 217 filme din 55 de ţări, concerte, expoziţii, masterclass-uri, dezbateri şi petreceri au avut loc la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care s-a încheiat pe 8 iunie.

Lungmetrajul spaniol "Stockholm", în regia lui Rodrigo Sorogoyen, a câştigat trofeul Transilvania la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici