Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, în Capitală între 28 septembrie şi 5 octombrie

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", organizat de Teatrul Ion Creangă, va avea loc în perioada 28 septembrie - 5 octombrie, în Capitală, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

381 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, în Capitală între 28 septembrie şi 5 octombrie

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, în Capitală între 28 septembrie şi 5 octombrie (Imagine: Shutterstock)

Una dintre noutăţile acestei ediţii a festivalului este extinderea selecţiei în rândul teatrelor a căror activitate se adresează, cu predilecţie, publicului matur, dar în repertoriul cărora se găsesc şi spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic şi Teatrul de Operetă "Ion Dacian".

Pe lângă reprezentaţiile de la Sala Rapsodia, actualul şi temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeţi veniţi din Marea Britanie, Belgia, Franţa, Italia şi Bulgaria, dar şi din Oradea, şi pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spaţiile oferite reprezentaţiilor de Centrul Cultural UNESCO "Nicolae Bălcescu", Grădiniţa Miruna, Şcoala Gimnazială "Anastasia Popescu", Şcoala Gimnazială "Elena Văcărescu".

Biletele şi abonamentele au fost deja puse în vânzare la casele de bilete ale Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia) că) şi teatrelor partenere.

Mai multe detalii despre programul reprezentaţiilor şi tarife se găsesc pe site-urile www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro şi pe pagina de Facebook/ FestivalTeatrupentruCopii.

Iniţiat în anul 2005, de regretatul Cornel Todea, festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru - spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, evenimentul a primit titulatura de Festival ASSITEJ - Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret, cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici