Festivalul Naţional de Teatru 2013 va avea loc în perioada 25 octombrie - 3 noiembrie

Ediţia din 2013 a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) se va desfăşura în perioada 25 octombrie - 3 noiembrie, în Bucureşti, potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al evenimentului.

320 afișări
Imaginea articolului Festivalul Naţional de Teatru 2013 va avea loc în perioada 25 octombrie - 3 noiembrie

Festivalul Naţional de Teatru 2013 va avea loc în perioada 25 octombrie - 3 noiembrie (Imagine: Shutterstock)

Mai multe informaţii despre ediţia din acest an a festivalului - cea de-a 23-a - urmează să fie făcute publice.

Organizatorul principal al Festivalului Naţional de Teatru este Uniunea Teatrală din România - UNITER.

În luna martie, Institutul Cultural Român a anunţat că va finanţa ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru cu suma de 200.000 de lei.

Începând din 2011, Festivalul Naţional de Teatru are un nou logo, semnat de Dragoş Buhagiar, şi un nou selecţioner, criticul de teatru Alice Georgescu.

Anul trecut, Festivalul Naţional de Teatru a fost deschis cu spectacolul coregrafic "D'ale noastre", realizat de Gigi Căciuleanu după texte de I.L. Caragiale, o montare care a reflectat de altfel şi unul din pilonii centrali ai ediţiei de anul trecut a festivalului - I. L. Caragiale, sărbătorit la 160 de ani de la naştere şi deplâns la 100 de ani de la moarte.

FNT 2012 a stat şi sub simbolul operei regizorale a lui Silviu Purcărete, unul dintre cei mai faimoşi artişti români de astăzi.

Festivalul a stat, totodată, sub semnul unui alt autor căruia UNESCO i-a dedicat, alături de I.L. Caragiale, anul 2012: suedezul August Strindberg, comemorat la 100 de ani de la dispariţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici