Filme de Cristian Mungiu şi Alexandru Solomon, la Festivalul Filmului Românesc de la Toronto

Filmul "Amintiri din Epoca de Aur" produs de Cristian Mungiu va deschide Festivalului Filmului Românesc de la Toronto, care se desfăşoară între 4 şi 7 februarie, şi include filme semnate de Andrei Dăscălescu şi Alexandru Solomon, informează site-ul organizatorilor.

35 afișări
Imaginea articolului Filme de Cristian Mungiu şi Alexandru Solomon, la Festivalul Filmului Românesc de la Toronto

Regizorul Alexandru Solomon (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Amintiri din Epoca de Aur", care a avut premiera mondială la Cannes, în 2009, este un film colectiv realizat de Cristian Mungiu, Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru, Constantin Popescu şi Hanno Höfer.

Festivalul de la Toronto este organizat de ToRo Arts Group în colaborare cu Institutul Cultural Român şi se află la a treia ediţie, care se desfăşoară sub titulatura "Crisis '89, then Adaptation".

Evenimentul va găzdui o masă rotundă, moderată de Călin-Andrei Mihăilescu, profesor la University of Western Ontario. La discuţia ce va fi precedată de documentarul "La Nouvelle Vague du cinema Roumain" de Marius Doïcov şi Vincent Guyottot vor participa producătorul Tudor Giurgiu şi criticii Jennie Punter şi Adam Nayman.

Festivalul Filmului Românesc de la Toronto va include şi o zi dedicată documentarului, când va rula "Videogramele unei revoluţii" de Andrei Ujică şi Harun Farocki, un documentar care a fost votat de publicaţia Cahiers du Cinema ca fiind "unul dintre cele mai subversive filme din toate timpurile".

Producţia semnată de Ujică va fi prezentată alături de documentarul lui Tudor Giurgiu, "Nunţi, muzici şi casete video" şi de "Constantin şi Elena" de Andrei Dăscălescu.

De asemenea, vor mai fi prezentate filmele "Apocalipsa după şoferi" de Alexandru Solomon, "Katalin Varga" de Peter Strickland şi "Hârtia va fi albastră" de Radu Muntean.

La festival vor participa, pe lângă Tudor Giurgiu, Hanno Höfer şi Andrei Dăscălescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici