Filme de Mungiu, Nemescu şi Caranfil, la Festivalul de Film FebioFest 2008

Filmele unor regizori români precum Cristian Mungiu, Cristian Nemescu, Cristi Puiu, Nae Caranfil sau Radu Jude vor fi proiectate în cadrul Festivalului Internaţional de Film FebioFest 2008, din Republica Cehă, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Praga.

1 afișare
Imaginea articolului Filme de Mungiu, Nemescu şi Caranfil, la Festivalul de Film FebioFest 2008

Filme de Mungiu, Nemescu şi Caranfil, la Festivalul de Film FebioFest 2008

Ediţia din acest an a FebioFest, care se va desfăşura la Praga (27 martie - 4 aprilie) şi în alte oraşe din Republica Cehă, precum şi în Slovacia (31 martie - 30 aprilie), va consacra o secţiune cinematografiei româneşti contemporane.

Astfel, în două dintre secţiunile festivalului - secţiunea slovacă şi secţiunea cehă - vor fi proiectate filme aparţinând regizorilor "noului val".

În cadrul secţiunii slovace a Festivalului de Film FebioFest vor fi proiectate următoarele filme: "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu, "California Dreamin' (Nesfârşit)", de Cristian Nemescu, "Cold Waves", de Alexandru Solomon, "Hârtia va fi albastră", de Radu Muntean, "A fost sau n-a fost ?" - Corneliu Porumboiu, "Moartea domnului Lăzărescu" - Cristi Puiu şi "Restul e tăcere" - Nae Caranfil.

În plus, în aceeaşi secţiune, vor mai fi prezentate scurtmetrajele "Lampa cu căciulă", "Dimineaţa", "Alexandra", de Radu Jude, "Marilena de la P7", de Cristian Nemescu, "Apa", de Constantin Popescu şi "Visul lui Liviu", de Corneliu Porumboiu.

Şi secţiunea cehă a FebioFest va consacra o parte specială personalităţii şi creaţiei regizorului Nae Caranfil, ale cărui filme "Restul e tăcere", "Filantropica", "Dolce Farniente" şi "Asfalt Tango" vor fi prezentate în cadrul festivalului. Cu această ocazie, regizorul va fi prezent la Praga, în perioada 1 – 5 aprilie.

Festivalul Internaţional de Film FebioFest a fost înfiinţat în 1993.

La ediţia din 2007 a festivalului au fost proiectate 284 de filme din 60 de ţări, numai la secţiunea din Praga fiind prezenţi peste 86.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici