Filme de Mungiu, Puiu şi Höfer, proiectate la Hamburg

Filme de Cristian Mungiu, Cristi Puiu şi Hanno Höfer vor fi proiectate, pe 22 noiembrie, la HafenKubus din Hamburg, Germania, în cadrul proiectului "Europa Lounge", destinat în acest an României, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Berlin.

3 afișări
Imaginea articolului Filme de Mungiu, Puiu şi Höfer, proiectate la Hamburg

Filme de Mungiu, Puiu şi Höfer, proiectate la Hamburg

Proiectul-concept  "Europa Lounge", organizat de Fundaţia Körber, aduce de patru ori pe an cultură tânără din diferite regiuni europene în locaţia HafenKubus din Hamburg.

Ziua de 22 noiembrie a "Europa Lounge" este consacrată României. În acest sens, programul va fi deschis de scurtmetrajele lui Cristian Mungiu - "Fata cu curcanul"(2006), "Zapping" (2000), "Corul pompierilor" (1999) şi "Nici o întâmplare" (1999).

Manifestarea va continua cu "Ajutoare umanitare" (2002), "Dincolo" (1999), "Telefon în străinătate" (1998), de Hanno Höfer, şi "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea", de Cristi Puiu. Regizorul Hanno Höfer va fi prezent pentru discuţii după proiecţie.

Evenimentele dedicate României se vor încheia cu un concert susţinut de Balkan Black Box DJ Collective, DJ Lepa şi DJ Jugotonka.

Combinaţia de filme, secvenţe fotografice, seri de lectură, muzică şi tendinţe culinare tradiţionale propuse de evenimentele "Europa Lounge" oferă posibilitatea publicului german de a „gusta” din cultura unei anumite ţări, demonstrând diversitatea europeană.

Manifestările dedicate României sunt organizate la iniţiativa Fundaţiei Körber din Hamburg, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” de la Berlin.

ICR Berlin va organiza pe 28 noiembrie, în cadrul Ciclului "Filme româneşti de ieri şi de azi", o proiecţie cu filmul "A fost sau n-a fost" de Corneliu Porumboiu şi cu scurtmetraje semnate de Ion Popescu-Gopo - "7 Arte (1957), "Homo Sapiens" (1960) şi "Alo?/Hallo?" (1962).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici