Filme din China, Australia şi Brazilia, în competiţie la BFF

Şapte filme din China, Australia şi Brazilia participă în competiţia celei de-a doua ediţii a Bucharest Film Festival (BFF), care are loc între 28 iunie şi 6 iulie şi care se desfăşoară sub sloganul "Filme grele".

45 afișări
Imaginea articolului Filme din China, Australia şi Brazilia, în competiţie la BFF

Filme din China, Australia şi Brazilia, în competiţie la BFF

Selecţia a fost realizată de jurnalistul britanic specializat, Neil Young, care a scris articole în publicaţii precum The Hollywood Reporter şi Tribune Magazine şi a fost selecţioner pentru festivaluri din Austria, Norvegia şi Slovenia.

Astfel, în competiţia BFF vor concura, anul acesta, şapte filme, lungmetraje de ficţiune dar şi documentare, astfel:

"Mang Shan/ Muntele Blestemat" (China/Hong Kong, 2007), în regia lui Li Yang,  apreciat la festivaluri precum Cannes sau Edinburgh şi ilustrează schimbările prin care a trecut China, provocările morale şi tradiţionale prin care a trecut societatea.

"Boxing Day/ Ziua cea mai lungă" (Australia, 2007) de Kriv Sanders, relatează minut cu minut încercarea disperată a unui tată de a-şi reuni familia înstrăinată. Fimul a avut cronici favorabile în publicaţii precum Hollywood Reporter sau Variety.

"Broke Sky/Secretul" (SUA, 2007) de Thomas L. Callaway, un film noir clasic, spune povestea lui Bucky şi Earl, care curăţă o autostradă din Texas de animalele ce cad victime traficului intens.

"A Casa de Alice/ Casa lui Alice" (Brazilia, 2007), filmul de debut al lui Chico Teixeira, prezintă viaţa de zi cu zi a unei familii de clasă mijlocie din Sao Paolo.

"Staub/ Praful" (Germania/Elveţia, 2007), un documentar de Hartmut Bitmosky, a avut premiera la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Veneţia, în competiţia Orizonturi. Filmul este inspirat de unul dintre cele mai banale elemente: praful. Se găseşte peste tot şi întotdeauna. Praful generează boli şi formează cosmosul. Este cel mai mic lucru vizibil despre care se poate face un film.

"Heile Welt/ Toate lucrurile invizibile" (Austria, 2007), filmul de debut al lui Jakob M. Erwa, prezintă legătura dintre patru destine, prezentate în episoade individuale. Izolarea resimţită în mijlocul mulţimii urbane şi imposibilitatea comunicării este conturată în instantanee ale unor tineri neînfrânaţi care încearcă să facă faţă sentimentelor lor şi mediului în care trăiesc.

"Xue Chan/ Micuţa molie" (China, 2007), filmul de debut al lui Peng Tao, este o emoţionantă poveste despre cum îşi tratează copiii o societate atinsă de viciul lăcomiei.

Festivalul este organizat de Cornelia Paloş, care deţine casa de producţie Artis Film România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici