Filme româneşti, la Festivalul de Film de la Trieste

Filme româneşti de Cristian Nemescu, Alexandru Solomon şi Adrian Sitaru vor fi prezentate la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Film de la Trieste, care se desfăşoară în perioada 17 - 24 ianuarie, potrivit site-ului evenimentului.

1 afișare
Imaginea articolului Filme româneşti, la Festivalul de Film de la Trieste

Filme româneşti, la Festivalul de Film de la Trieste

În concursul dedicat documentarelor au fost incluse "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, şi "Das Geheimnis von Deva", realizat de Anca Miruna Lăzărescu.

La secţiunea dedicată scurtmetrajelor au fost incluse filmul "Valuri", de Adrian Sitaru, şi producţia germană "Între ziduri", de Ana Felicia Scutelnicu.

"California Dreamin' (Nesfârşit)" de Cristian Nemescu va fi prezentat la Festivalul de Film de la Trieste, în afara competiţiei, în programul de evenimente speciale, pe 24 ianuarie. De asemenea, documentarul Adinei Pintilie, "Nu te supăra, dar..", va fi prezentat în cadrul festivalului, în afara competiţiei.

Festivalul de la Trieste oferă la secţiunea lungmetraj un premiu în valoare de 5.000 de euro, la secţiunea documentar - un premiu de 2.500 de euro şi la secţiunea scurtmetraj - un premiu de 2.000 de euro.

Festivalul de la Trieste este membru al The Alliance of Central and Eastern European Film Festivals (CENTEAST), asociaţia coordonatorilor de festivaluri din Europa Centrală şi de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici