Filmele "Love Building" şi "Sunt o babă comunistă" vor fi prezentate la Berna, în prezenţa regizorilor

Filmele "Love Building", de Iulia Rugină, şi "Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, vor fi proiectate, pe 12, respectiv 13 septembrie, la Berna, în prezenţa regizorilor, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin.

122 afișări
Imaginea articolului Filmele "Love Building" şi "Sunt o babă comunistă" vor fi prezentate la Berna, în prezenţa regizorilor

Filmele "Love Building" şi "Sunt o babă comunistă", prezentate la Berna, în prezenţa regizorilor (Imagine: captură video)

"Love Building" este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să "repare" relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. Astfel, 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii. "Love Building" este debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină şi a fost distins cu mai multe premii internaţionale.

Totodată, regizoarea Iulia Rugină va fi prezentă la proiecţie şi va participa la o discuţie cu publicul. Proiecţia are loc cu subtitrare în limba engleză.

"Sunt o babă comunistă" este cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu un scenariu semnat de regizor alături de scriitorul Lucian Dan Teodorovici, pe baza romanului omonim al lui Dan Lungu. Volumul a fost publicat în traducerea maghiară a Gabriellei Koszta în 2008, la Editura Jelenkor, cu sprijinul financiar al ICR Bucureşti, în cadrul programului Translation and Publication Support.

Filmul regizat de Stere Gulea are o distribuţie excepţională, alături de Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea jucând Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu şi Alexandru Potocean.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Regizorul Stere Gulea va fi prezent la proiecţie şi va participa la o discuţie cu publicul. Proiecţia are loc cu subtitrare în limba engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici