Filmul "Blancanieves", de Pablo Berger, a obţinut trofeul Bucureşti IFF 2013. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

"Blancanieves", în regia spaniolului Pablo Berger, a câştigat, duminică, trofeul pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional Bucureşti 2013 (15 - 21 aprilie), potrivit organizatorilor.

127 afișări
Imaginea articolului Filmul "Blancanieves", de Pablo Berger, a obţinut trofeul Bucureşti IFF 2013. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

Filmul "Blancanieves", de Pablo Berger, a câştigat trofeul Bucureşti IFF 2013 (Imagine: Shutterstock)

Juriul şi-a motivat decizia spunând că premiul este oferit "pentru reuşita combinare dintre un omagiu plin de imaginaţie adus cinematografului mut şi o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii".

Premiul pentru regie i-a revenit lui Amir Manor, pentru "Epilogue", "un portret sfâşietor al unui amurg de viaţă plin de dezamăgiri şi decepţii".

Filmul "Sightseers", al britanicului Ben Wheatley, a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, "pentru modul sardonic şi foarte original în care e privit un anumit aspect al mentalităţii britanice".

Debutul în regia de lungmetraj al Iuliei Rugină, "Love Building", a plecat acasă cu premiul publicului şi cu o menţiune specială acordată de juriul oficial, "pentru energia şi entuziasmul echipei de tineri care a lucrat la el".

Premiul criticii a revenit coproducţiei franco-canadiene "Wrong", în regia lui Quentin Dupieux, "cinema pur, în ciuda faptului că autorul său nu e un cineast de formare, ci un DJ cu viziune".

Regizorii Elisabeta Bostan şi Amos Gitai au primit premiile de excelenţă, pentru contribuţia extraordinară adusă celei de-a şaptea arte.

Juriul Bucureşti IFF 2013 a fost format din Grazia Volpi, producătoarea filmului "Cesare deve morire", Horia Lapteş, director de imagine, Dragan Marinkovic, organizatorul Festivalului de Film Documentar şi de Scurtmetraj de la Belgrad, André Ceuterick, directorul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, şi reputatul critic de film Dan Făinaru (preşedinte).

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi eveniment de gen competitiv din Capitală, destinat exclusiv lungmetrajelor, a avut loc în perioada 15 - 21 aprilie, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea şi sala Elvira Popescu.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Culturală Charta, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici