Filmul "Fantastic Beasts and Where to Find Them", "vedeta" box office-ului românesc de weekend - FOTO, VIDEO

Filmul "Fantastic Beasts and Where to Find Them/ Animale fantastice şi unde le poţi găsi" în regia lui David Yates, după romanul lui J.K. Rowling, a vrăjit box office-ul românesc, unde a generat încasări în valoare de 1.467.132 lei în weekendul de lansare şi a fost vizionat de 66.287 de spectatori.

2206 afișări
Imaginea articolului Filmul "Fantastic Beasts and Where to Find Them", "vedeta" box office-ului românesc de weekend - FOTO, VIDEO

Filmul "Fantastic Beasts and Where to Find Them", "vedeta" box office-ului românesc de weekend - FOTO, VIDEO

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, producţia Warner Bros. Pictures ,,Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a devenit astfel cea mai de succes premieră a unui film marca J.K. Rowling, autoarea seriei de succes ,,Harry Potter”.

O incursiune a publicului într-o nouă eră a lumii vrăjitoreşti create de J.K. Rowling, noua aventură a putut fi urmărită în premieră pe un număr de 107 ecrane.

O lansare cinematografică demnă de încasări pe măsură, lansarea filmului „Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a reprezentat un real eveniment pentru publicul din România. Fie ca este vorba despre fani ai seriei Harry Potter sau nou-veniţi în lumea vrăjitoriei propuse de J.K. Rowling, spectatorii au fost încântaţi de transpunerea în acest univers.

Având acţiunea plasată în anul 1926, povestea filmului îl are în centru pe magizoologul auto-proclamat Newt Salamandă (Eddie Redmayne), înainte ca acesta să fi scris manualul care avea să ajungă într-o bună zi lectură obligatorie la Şcoala Hogwarts. Ajungând la sfârşitul călătoriei sale care l-a purtat în tărâmuri îndepărtate în căutarea unor creaturi fantastice, Newt soseşte la New York unde pierderea preţioaselor sale animale îl aruncă într-un val imprevizibil de întâmplări, care ameninţă să dea în vileag comunitatea vrăjitorilor, inteligent camuflată printre Nu-Magi.

Din talentata distribuţie care i s-a alăturat lui Eddie Redmayne, în faţa camerelor de filmat fac parte şi Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo şi Colin Farrell.

În spatele camerelor de filmat s-a reunit o serie de „absolvenţi” ai francizei Harry Potter, inclusiv scenograful Stuart Craig. Pe parcursul celor opt filme din franciză, Craig a reuşit să dea viaţă viziunii lui Rowling referitoare la lumea vrăjitorilor, cel mai notabil element fiind probabil Castelul Hogwarts, a cărui siluetă a devenit la fel de uşor de recunoscut precum cele ale personajelor care locuiau acolo. Pentru acest film, Craig a creat o altă instituţie din lumea vrăjitorilor – cartierul general al MACUSA (Congresul Vrăjitorilor din Statele Unite ale Americii). Cu toate acestea, majoritatea conceptelor sale şi-au avut rădăcina în mediul Nu-Magilor din New York-ul anului 1926, care a fost efectiv construit de la zero la studiourile Leavesden ale Warner Bros. din Anglia. Unele scene au fost de asemenea filmate în locaţii din Liverpool.

O producţie Warner Bros. Pictures, aventura magică „Animale Fantastice şi unde le poţi găsi” a avut premiera pe marile ecrane din 18 noiembrie, în format 3D şi IMAX 3D.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici