CA al SRR: Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură cu vreo firmă de turism

Radio România a transmis, marţi, un comunicat prin care afirmă: „Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”, „contrar informaţiilor publicate în presă”.

272 afișări
Imaginea articolului CA al SRR: Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură cu vreo firmă de turism

CA al SRR: Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură cu vreo firmă de turism

De asemenea, a specificat faptul că cercetarea în curs se referă la mandatul Consiliului de Administraţie anterior, nu la cel actual.

Consiliul de Administraţie (CA) al SRR a transmis, marţi, 22 octombrie, un comunicat de presă „în urma informaţiilor eronate apărute în presă despre activitatea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune”, dar şi pentru „informarea corectă a publicului larg”, făcând anumite precizări, printre care:

- „În ceea ce priveşte activitatea Consiliului de Administraţie, acesta nu stabileşte firmele care participă la licitaţii, nu întocmeşte caiete de sarcini, nu participă la comisii de negociere, ci aprobă limitele bugetelor alocate şi, după caz, demararea procedurilor legale în materie de achiziţii publice”;

- „Contrar informaţiilor publicate în presă, Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”;

- „Membrii Consiliului de Administraţie actual nu au fost invitaţi pentru cercetări raportate la activitatea prezentului mandat. Acest mandat a început în iunie 2014, a fost întrerupt la scurt timp - printr-o solicitare a unui partid parlamentar la Curtea Constituţională - şi a reînceput în decembrie 2014”;

„Potrivit informaţiilor oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cercetările se referă la perioada 2011 - 2014, respectiv la mandatul anterior acestui for din Societatea Română de Radiodifuziune”, se mai afirmă în comunicat. –

Totodată, Consiliul de Administraţie atras atenţia asupra faptului că „informaţiile nefondate sau false transmise prin intermediul presei pot duce la decredibilizarea Radio România (...) şi pot induce o percepţie falsă în rândul opiniei publice”.

„Este regretabil că această instituţie prestigioasă este supusă în aceste zile unor campanii mediatice denigratoare. Şi este regretabil că informaţii nesusţinute de dovezi fac obiectul unor acuzaţii în presă asupra unor membri ai Consiliului de Administraţie sau ai unor reprezentanţi ai conducerii Radio România”, au mai afirmat membrii CA al SRR prin intermediul comunicatului.

De asemenea, şi-a exprimat speranţa că „jurnaliştii care intenţionează să lanseze acuzaţii la adresa unor salariaţi sau reprezentanţi ai SRR vor respecta prezumţia de nevinovăţie, vor verifica serios informaţiile şi, de asemenea, vor respecta dreptul la imagine al acestora”, adăugând că CA respectă „principiul transparenţei decizionale” şi, în consecinţă, „toate deciziile şi hotărârile adoptate sunt publicate pe site-ul instituţiei”.

În finalul comunicatului, Consiliul de Administraţie al SRR a reiterat: „Societatea Română de Radiodifuziune a sprijinit şi sprijină autorităţile Statului în îndeplinirea obligaţiei de respectare a principiului fundamental al aflării adevărului în cadrul cercetărilor, răspunzând prompt şi complet la toate solicitările care au venit din partea acestora. Astfel, reprezentanţii societăţii au asigurat o transparenţă totală a oricăror aspecte care au fost puse în discuţie, acordând toate lămuririle necesare în cel mai scurt timp posibil”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat joi, 17 noiembrie, percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune, vizaţi în acest caz fiind membrii Consiliului de Administraţie, acuzaţi că ar fi acordat ilegal contracte unor firme controlate indirect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici