Filmul "Minuni", distins cu marele premiu al juriului la Cannes 2014, din 6 februarie în cinematografe - VIDEO

Lungmetrajul "Minuni/ Le meraviglie", recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, va intra în cinematografele din România pe 6 februarie, informează distribuitorul, Transilvania Film.

201 afișări
Imaginea articolului Filmul "Minuni", distins cu marele premiu al juriului la Cannes 2014, din 6 februarie în cinematografe - VIDEO

Filmul "Minuni", distins cu marele premiu al juriului la Cannes 2014, din 6 februarie în cinematografe - VIDEO

"Minuni" este povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care încearcă să supravieţuiască în condiţii de criză. Gelsomina, cea mai mare dintre cele patru surori, este moştenitoarea desemnată a unui "regat" ciudat, construit de tatăl lor pentru a le proteja de "sfârşitul lumii". O vară extraordinară, în timpul căreia regulile stricte, care până acum au ţinut familia unită, tind să fie încălcate: în parte din cauza sosirii lui Martin, un tânăr infractor pe care îl găzduiesc în cadrul unui program de reabilitare pentru tineri, dar şi din cauza participării comunităţii locale la filmările unui concurs cu premii mari, "Il paese delle Meraviglie" ("Ţara Minunilor"), prezentat de misterioasa Milly Catena (Monica Bellucci).

În rolul principal spectatorii o vor putea vedea pe Alexandra Lungu, alături de Monica Bellucci şi Alba Rohrwacher. Alexandra Maria Lungu este o tânără actriţă română, care pentru debutul în "Minuni" a primit premiul pentru cea mai bună actriţă şi premiul special al juriului la Festivalul de Film European de la Sevilia.

Filmul, produs de Tempesta şi distribuit în România de Transilvania Film, a obţinut în 2014 marele premiu al juriului şi o nominalizare la Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Monica Bellucci, în rol secundar, este una dintre cele mai apreciate actriţe italiene, cunoscută pentru rolurile din filme precum "Malena" şi "Patimile lui Hristos".

Alice Rohrwacher s-a născut în 1981, în Fiesole (Italia), şi a studiat în Torino şi Lisabona. "Corpo celeste", primul ei lungmetraj, a avut premiera la Cannes în 2011, în secţiunea Quinzaine des realisateurs, şi a câştigat patru premii la festivaluri de film internaţionale, printre care şi cel pentru debut la Göteborg Film Festival 2012. "Minuni" este cel de-al doilea lungmetraj al său.

"Minuni/ Le Meraviglie" este primul film internaţional produs cu EcoMuvi, protocolul de sustenabilitate a mediului pentru industria cinematografică creat de Tempesta. EcoMuvi, în premieră în Europa, este un proces de producţie real, care indică soluţiile optime de economisire a energiei şi de sustenabilitate în producţia de film.

Filmul va putea fi văzut în prima săptămână în cinematografele din Bucureşti, Cluj, Braşov, Constanţa, Oradea, Piteşti, Deva, Craiova, Iaşi, Botoşani şi Piatra-Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici