Filmul "Şcoala noastră" a câştigat marele premiu la AFI-Discovery Silverdocs

Documentarul "Şcoala noastră", de Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma, a primit premiul Sterling la AFI-Discovery Silverdocs (20 - 26 iunie), festival care a avut loc în Silver Spring, Maryland (SUA).

263 afișări
Imaginea articolului Filmul "Şcoala noastră" a câştigat marele premiu la AFI-Discovery Silverdocs

Filmul "Şcoala noastră" a câştigat marele premiu la AFI-Discovery Silverdocs (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Filmul urmăreşte destinul a trei cetăţeni romi care vor să meargă la şcoală, în Transilvania, informează variety.com.

Pelicula este o coproducţie România/ Statele Unite ale Americii/ Elveţia.

Producţia a fost proiectată şi la unul dintre cele mai celebre festivaluri de film din lume, Tribecca, din New York (20 aprilie - 1 mai). De asemenea, documentarul "Şcoala noastră" a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (3 - 12 iunie).

Premiul primit la AFI-Discovery Silverdocs are o valoare de 5.000 de dolari.

"Calitatea cinematografică a acestui film, viziunea realizatoarelor şi puterea poveştii au impresionat juriul, aducând pe marele ecran imaginea unei comunităţi reprimate şi subreprezentate, a cărei voce este rar auzită", se arată în motivaţia juriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici