Filmul "The Social Network", premiat de Online Film Critics Society

Lungmetrajul "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher, a primit titlul de cel mai bun film la gala premiilor decernate de Online Film Critics Society, informează variety.com.

91 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Social Network", premiat de Online Film Critics Society

Filmul "The Social Network", premiat de Online Film Critics Society (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Această dramă produsă de Sony Pictures, care prezintă felul în care s-a născut reţeaua de socializare Facebook, a primit alte două trofee majore, impunându-se la categoriile "cel mai bun regizor" (David Fincher) şi "cel mai bun scenariu adaptat" (Aaron Sorkin).

La categoria "cel mai bun film" au mai fost nominalizate "Black Swan", "Începutul/ Inception", "Toy Story 3", "True Grit" şi "Winter's Bone".

Britanicul Colin Firth s-a impus la categoria "cel mai bun actor", graţie rolului din filmul "The King's Speech", iar Natalie Portman a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul din "Black Swan". Premiile categoriilor de interpretare secundare au revenit actorilor Christian Bale - pentru rolul din "The Fighter" - şi Hailee Steinfeld - pentru rolul din "True Grit".

"Toy Story 3" a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, "Exit Through the Gift Shop" s-a impus la categoria "cel mai bun documentar", iar lungmetrajul sud-coreean "Mother" a fost desemnat cel mai bun film într-o limbă străină.

Online Film Critics Society (OFCS) este o societate internaţională înfiinţată în 1997, ce este alcătuită din 143 de jurnalişti de cinema care activează pe internet. Anul trecut, OFCS a decis că drama "The Hurt Locker" este cel mai bun film al anului, această peliculă impunându-se ulterior şi la gala premiilor Oscar.

În timp ce diferitele asociaţii de critici de film care decernează premii în sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajută la restrângerea spectrului de posibili nominalizaţi la distincţiile oferite de Academia de film americană.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici