Filmul „Titanic” revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani

Regizorul James Cameron a dezvăluit că actorul Leonardo DiCaprio nu a vrut iniţial să joace rolul lui Jack.

2780 afișări
Imaginea articolului Filmul „Titanic” revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani

Filmul „Titanic” revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani

James Cameron a dezvăluit, la Globurile de Aur 2023, că a trebuit să ducă multă muncă de convingere pentru a-l convinge pe Leonardo DiCaprio să joace în „Titanic”.

„El nu a vrut să o facă. Credea că este plictisitor”, a declarat regizorul pentru People, într-un interviu exclusiv la Globurile de Aur

„Nu voia să facă un rol principal”, îşi aminteşte Cameron. „A trebuit să conving pentru a fi în film. El nu voia să o facă. Credea că este plictisitor”.

Cineastul canadian, în vârstă de 68 de ani, spune că, deşi DiCaprio a „acceptat în cele din urmă rolul” nefericitului Jack, acest lucru s-a întâmplat „doar când l-am convins că era de fapt o provocare dificilă”.

„Nu m-a surprins, în primul rând, faptul că a făcut o mulţime de alegeri autentice în continuare”, adaugă Cameron. „Şi, în al doilea rând, nu m-am îndoit niciodată de talentul lui”.

După 25 de ani de la lansare, „Titanic” rămâne în continuare unul dintre filmele cu cele mai mari încasări realizate vreodată, iar Cameron a declarat recent pentru Deadline că „nu îşi poate imagina acel film” fără cele două vedete principale: Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet.

„Mă gândesc la acea distribuţie a lui Leonardo şi Kate în Titanic. Pe Leo, studioul nu l-a vrut, a trebuit să mă lupt pentru el”, a declarat regizorul pentru publicaţie în timpul unui interviu despre cariera sa şi despre noul său film, Avatar: Drumul apei.

„Kate l-a plăcut foarte mult”, a spus regizorul despre DiCaprio. „Şi apoi Leonardo a decis că nu vrea să facă filmul. Aşa că atunci a trebuit să-l conving să facă filmul”.

În timpul interviului, Cameron a precizat că Titanic „nu ar fi fost acel film” dacă DiCaprio ar fi decis să nu-şi asume rolul lui Jack sau dacă ceva din producţie ar fi decurs altfel.

„Te gândeşti că în oricare dintre aceste locuri, dacă s-ar fi destrămat cu adevărat, ar fi fost altcineva şi nu ar fi fost acel film”, a declarat Cameron. „Şi nu-mi pot imagina acel film fără el şi fără ea”.

Pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare, filmul se va întoarce în cinematografe. Filmul lui Cameron va face din nou senzaţie pe ecranele cinematografelor în februarie, marcând ocazia cu un nou trailer şi un nou poster.

Titanic, care a câştigat un număr record de 11 premii Oscar în 1998, va fi proiectat în format 3D 4K HDR.

Alături de DiCaprio şi Winslet, filmul, care a fost scris tot de Cameron, i-a avut în distribuţie pe Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber şi Bill Paxton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
titanic,
film,
ecranizare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici