Filosoful Mihai Şora la 100 de ani: Votaţi duminică! Eu votez Uniunea Salvati Romania - VIDEO

"Cu experienţa celor o sută de ani pe care îi duc în spate, vă reamintesc că aveţi datoria morală să vă exprimaţi opţiunea, ca să puteţi spune că sunteţi cetăţeni responsabili, cu drepturi depline, inclusiv acela de a protesta ulterior, dacă veţi fi prost guvernaţi" Mihai Şora-Facebook

633 afișări
Imaginea articolului Filosoful Mihai Şora la 100 de ani: Votaţi duminică! Eu votez Uniunea Salvati Romania - VIDEO

Filosoful Mihai Şora la 100 de ani: Votaţi duminică! Eu votez Uniunea Salvati Romania

Scriitorul considera ca problematica stanga-dreapta irelevantă. Va vota USR: "Pentru mine, în momentul de faţă, problematica stânga-dreapta este în întregime irelevantă. În ce mă priveşte pe mine, personal, am să pun ştampila pe buletinul de vot al Uniunii Salvaţi România. Asta e alegerea mea. Nu pot obliga pe nimeni să facă la fel. Dar pot să împărtăşesc lumii punctul meu de vedere.

El face portretul celor care ar merita sa ajunga în Parlament: "Cinstea e o virtute cardinală. Competenţa e un lucru pe care ţi l-ai însuşit prin osteneală şi aplicaţie. Poţi să fii cinstit fără să fii competent. Poţi să fii competent fără să fii cinstit. Sursele lor vin din două părţi deosebite. Eu aştept de la un om pe care-l trimit în Parlament, punând ştampila pe numele lui, să fie cinstit şi competent.

Filosoful le mai cere romanilor sa se gandeasca bine inainte de pune stampila pe buletinul de vot: "E important să ieşi la vot! E – de asemenea – important să gândeşti înainte de a pune ştampila pe numele ales; să nu o pui la întâmplare. Tu îţi alegi, în fond, pe cineva care să-ţi reprezinte ţ i e interesele, şi – pentru ca să-l alegi bine – trebuie să-l cântăreşti, să te informezi, să nu iei votul drept o simplă formalitate. E vorba de soarta ta: tu pe asta pui ştampila! Deci cântăreşte-o bine... Altfel, vă pierdeţi dreptul de a vă plânge dacă nu vă merge bine. De aceea vă îndemn, oameni buni, să mergeţi duminica viitoare să votaţi: să puneţi ştampila pe numele pe care-l alegeţi VOI: după matură chibzuinţă!"

VIDEO MIHAI ŞORA:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici