#FIND_US - Expoziţie pentru fotografii afectaţi de tragedia din Colectiv, în decembrie, în Bucureşti

O expoziţie dedicată fotografilor afectaţi de incendiul din Colectiv va fi organizată, între 8 şi 31 decembrie, la Casa Filipescu-Cesianu din Bucureşti, având scopul de a-i omagia pe cei care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi de a-i susţine pe supravieţuitorii care au nevoie de ajutor.

454 afișări
Imaginea articolului #FIND_US - Expoziţie pentru fotografii afectaţi de tragedia din Colectiv, în decembrie, în Bucureşti

#FIND_US - Expoziţie pentru fotografii afectaţi de tragedia din Colectiv, în decembrie, în Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Desfăşurat sub titulatura "#FIND_US - Expoziţie în memoria fotografilor din Colectiv", evenimentul va fi vernisat pe 8 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Filipescu-Cesianu din Calea Victoriei, numărul 151.

"Fotografii din Colectiv erau parte a unui grup unit, aceştia participând împreună atât la majoritatea concertelor din Bucureşti, cât şi la concertele de anvergură din ţară şi nu numai (Roger Waters, Robbie Williams, André Rieu, AC&DC, Bon Jovi, Rockstadt Extreme Fest, ArtMania, Electric Castle, Hellfest (Franţa) sunt doar câteva exemple). Erau legaţi atât de afinităţi profesionale, cât şi de prietenie, ei fiind cei care de fiecare dată erau prezenţi în faţa scenei spre a surprinde cele mai bune cadre cu artiştii şi cu publicul. Aproape toate fotografiile de concert aflate în diversele galerii foto online sunt rezultatul muncii acestor fotografi", se spune pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/1651255918480655.

O parte dintre aceşti fotografi au decedat, scopul expoziţiei fiind să le omagieze munca. De asemenea, expoziţia îşi propune să îi susţină pe supravieţuitorii incendiului, care au nevoie de ajutor.

În expoziţie vor fi prezentate peste 200 de imagini, mare parte dintre acestea aparţinând fotografilor prezenţi pe 30 octombrie în clubul Colectiv.

Intrarea la expoziţia "#FIND_US" va fi liberă, existând însă posibilitatea ca publicul să facă donaţii. Sumele strânse vor fi folosite pentru tratamentul fotografilor răniţi în incendiul din clubul Colectiv sau vor ajunge la familiile acestora, greu încercate după tragedie.

Expoziţia va avea trei teme: fotografii cu trupa Goodbye to Gravity (care concerta pe scena din Colectiv în momentul izbucnirii incendiului, n.r.) din concertele susţinute de membrii formaţiei de-a lungul timpului; câte 10 fotografii ale fotografilor afectaţi de tragedia din clubul Colectiv; fotografii ale celorlalţi fotografi de concerte.

"#FIND_US" este o expoziţie care doreşte să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacţiile acestuia şi la public. Scopul principal este înţelegerea complexităţii şi pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

În cadrul expoziţiei va fi organizată şi o licitaţie, toate lucrările expuse urmând să fie vândute, spre a putea oferi un sprijin real fotografilor afectaţi de tragedia din clubul Colectiv şi familiilor acestora.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, pe 22 noiembrie, la 60.

Printre fotografii care au murit în urma incendiului din Colectiv s-au numărat Teodora Maftei, decedată la vârsta de 36 de ani, şi Alex Chelba, decedat la vârsta de 33 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici