Firea a cerut CNA reducerea amenzii date Antena 3; CNA a respins solicitarea

Gabriela Vrânceanu Firea a cerut CNA reducerea amenzii de 18.000 de lei care a fost aplicată postului Antena 3 pentru emisiunea "Ştirea Zilei" din 31 mai, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi moderatoarea au avut un schimb dur de replici, însă Consiliul a respins, marţi, solicitarea.

66 afișări
Imaginea articolului Firea a cerut CNA reducerea amenzii date Antena 3; CNA a respins solicitarea

Firea a cerut CNA reducerea amenzii date Antena 3; CNA a respins solicitarea (Imagine: Antena3 )

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare remisă în data de 4 iunie de către Gabriela Vrânceanu Firea, realizatoarea emisiunii "Ştirea Zilei", Ligia Enache, producătorul general, şi Radu Preda, consultant editorial.

Aceştia au cerut CNA reducerea cuantumului amenzii de 18.000 de lei care a fost aplicată postului Antena 3 în şedinţa din 3 iunie a CNA.

"Având în vedere decizia de ieri (joi, 3 iunie, n.r.) a CNA, de a amenda postul Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru incidentul petrecut în cadrul emisiunii "Ştirea Zilei" cu Gabriela Vrânceanu Firea, din data de 31 mai a.c., vă adresăm rugămintea de a analiza reducerea cuantumului amenzii acordate, pe care îl considerăm disproporţionat în raport cu circumstanţele în care s-a produs altercaţia dintre moderator şi unul dintre invitaţi", se arată în solicitare.

Potrivit aceleiaşi solicitări, "chiar dacă decizia CNA are acoperire în litera Legii audiovizualului", hotărârea Consiliului de a amenda postul Antena 3, în aceste circumstanţe, "poate constitui un precedent periculos în relaţia dintre politicienii aflaţi la putere şi jurnalişti".

Solicitarea a fost respinsă în şedinţa de marţi de către CNA. Doar trei membri ai Consiliului (Grigore Zanc, Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare) au votat pentru aprobarea solicitării.

CNA a amendat, pe 3 iunie, Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru "Ştirea Zilei" difuzată pe 31 mai, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc, membrii Consiliului considerând că moderatoarea "a pierdut controlul emisiunii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici