Florin Şerban lucrează la un proiect în care Papan Chilibar va avea rolul principal

Florin Şerban, regizorul peliculei "Eu când vreau să fluier, fluier", a declarat pentru MEDIAFAX, vineri, că lucrează la un proiect de lungmetraj în care Papan Chilibar - care a jucat în filmul de debut al acestuia şi care, în prezent, este arestat pentru furt - ar trebui să joace rolul principal.

65 afișări
Imaginea articolului Florin Şerban lucrează la un proiect în care Papan Chilibar va avea rolul principal

Florin Şerban (Foto) lucrează la un proiect în care Papan Chilibar va avea rolul principal (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Regizorul a spus că acest nou lungmetraj este "o poveste de iubire". Dar, înainte ca acest proiect să demareze, Florin Şerban lucrează la cel de-al doilea lungmetraj al său, "El Rumano". Şi în acest film are un rol pentru Papan Chilibar şi a declarat că îl va include pe acesta în echipa lungmetrajului, indiferent dacă va fi închis sau nu la data începerii filmărilor. În prezent, "El Rumano" este în stadiul de proiect, începerea filmărilor depinzând de data la care ar putea fi organizat concursul de proiecte al Centrului Naţional al Cinematografiei. "Mă aşteaptă un an de lucru la scenariu", a spus Florin Şerban.

Potrivit acestuia, "El Rumano" este un thriller despre un asasin plătit (poreclit El Rumano), care se întoarce, după 25 de ani, în România.

Actorul amator Papan Chilibar, interpretul unui rol secundar în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", a fost arestat preventiv pentru 19 zile, alături de alte trei persoane, între care un minor, pentru spargeri de locuinţe, decizia putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 3 a decis, joi seară, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 19 zile pe numele lui Papan Chilibar şi al altor trei persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, joi dimineaţă, că tânărul a avut patru complici, dintre care doi au fost ridicaţi miercuri seară, unul era deja în arest pentru alte fapte, iar altul este, în continuare, urmărit.

Christian Ciocan a precizat că suspecţii ar fi comis infracţiunile în luna ianuarie, când au spart trei locuinţe situate la parter sau la etajul 1 ale unor blocuri din Sectorul 3. Într-unul din cazuri, suspecţii ar fi spart sediul unei societăţi comerciale, de unde au furat dintr-o casă de bani.

Papan Chilibar a mai fost închis doi ani, pentru spargeri de locuinţe. El a fost eliberat condiţionat, în iulie 2009, din Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, pentru bună purtare.

"Tânărul a fost arestat în luna octombrie 2007 pentru furt calificat. În august 2008, a fost transferat de la Rahova la noi. A venit cu un nivel educaţional scăzut şi cu o slabă reprezentare a valorilor sociale. A fost inclus în mai multe programe educaţionale, iar în iulie 2009, când a fost eliberat, era foarte schimbat. A fost eliberat condiţionat pentru bună purtare. Şi faptul că a fost inclus în acest proiect al filmului l-a schimbat foarte mult în bine aici cât a stat în penitenciar", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova, Daniel Barbu.

Producătorul lungmetrajului "Eu când vreau să fluier, fluier", Daniel Mitulescu, a declarat pentru MEDIAFAX că Papan Chilibar era unul dintre deţinuţii care aveau şanse de reabilitare.

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban , este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

La 1 aprilie, filmul a fost difuzat în Penitenciarul Jilava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici