Fondatorul Discovery Channel, John Hendricks, se retrage de la conducerea grupului

Fondatorul Discovery Channel, John Hendricks, se va retrage din funcţiile de preşedinte al comitetului director şi de director al consiliului de administraţie al companiei Discovery Communications, începând din data de 16 mai.

1013 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Discovery Channel, John Hendricks, se retrage de la conducerea grupului

Fondatorul Discovery Channel, John Hendricks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul Discovery a anunţat, într-un comunicat de presă, că John Hendricks, în vârstă de 61 de ani, care a creat şi a lansat Discovery Channel în 1985, îşi va păstra funcţiile actuale în companie până la adunarea anuală a acţionarilor din 16 mai, informează realscreen.com.

Retragerea lui John Hendricks din compania pe care a înfiinţat-o va pune capăt colaborării sale de aproape 30 de ani cu grupul Discovery, al cărui Chief Executive Officer (CEO) a fost până în 2004.

Actualul CEO al Discovery Communications este David Zaslav.

Într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie al companiei, John Hendricks a spus că a luat decizia de a se retrage pentru a putea să călătorească şi să exploreze lumea.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare, având peste 2,5 miliarde de abonaţi în peste 220 ţări şi teritorii.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent zece televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, ID Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, Discovery Science HD şi Discovery Turbo Extra HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici