Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, care a demisionat după scandalul HIV, numit în Consiliul Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, care a demisionat din funcţie în luna decembrie după ce a făcut o comparaţie între importanţa finanţării programului anti-HIV/SIDA şi cea a festivalurilor culturale, a fost numit în Consiliul Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

311 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, care a demisionat după scandalul HIV, numit în Consiliul Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Daniel Barbu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Numirea în funcţie la Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMERT) a fost semnată de premierul Victor Ponta.

Contactat de MEDIAFAX, Barbu a precizat că a fost rugat să ocupe funcţia în locul lui Stelian Tănase, după ce acesta s-a retras din Consiliu pentru a conduce televiziunea publică.

Barbu este politolog şi profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti.

Liberalul Daniel Barbu a demisionat din funcţia de ministru al Culturii la 12 decembrie, la solicitarea liderului PNL, Crin Antonescu, după ce a participat la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus atunci ministrul Daniel Barbu.

Preşedintele Traian Băsescu a reacţionat spunând că premierul Victor Ponta trebuia să îl demită imediat pe Daniel Barbu, arătând că acesta nu poate demisiona pentru că "este un om cu handicap sufletesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici