"Fotograful Curţii Regale", câştigător al concursului de debut de la Cartea Românească, în librării

"Fotograful Curţii Regale", de Simona Antonescu, roman câştigător al concursului de debut al editurii Cartea Românească, ediţia 2014, a intrat în librării, fiind disponibil şi în ediţie digitală.

214 afișări
Imaginea articolului "Fotograful Curţii Regale", câştigător al concursului de debut de la Cartea Românească, în librării

"Fotograful Curţii Regale", câştigător al concursului de debut de la Cartea Românească, în librării

Romanul va fi lansat la Târgul de Carte Bookfest 2015, care se va desfăşura în perioada 20 - 24 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti.

Celălalt volum câştigător al concursului de debut al editurii Cartea Românească (ediţia 2014) - cartea de poezie "Noaptea de gardă", de Ionelia Cristea - va apărea săptămâna aceasta şi va fi lansat, de asemenea, la Bookfest 2015.

Simona Antonescu are darul de a citi poveştile din privirile rămase vii ale personajelor încremenite prin miracolul fotografiei şi de a reconstitui lumea românească a sfârşitului de secol XIX. Şi în felul acesta se poate scrie istoria primului deceniu al României independente, de la trecerea victorioasă pe sub Arcul de Triumf, în frunte cu regele Carol I, şi până la Expoziţia Universală de la Paris din 1889. "Fotograful Curţii Regale" împlineşte visul lui Franz Mayer - fotografiile sale au devenit nemuritoare, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

De când s-a deschis, în Piaţa Teatrului, atelierul fotografic al lui Franz Mayer - fotograf al Curţii Regale -, chipurile bucureştenilor se reflectă, rând pe rând, în oglinda vitrinei. Prin lentila aparatului de fotografiat, tânărul artist imortalizează, pe bucăţi de carton, nu doar marea istorie, ci şi sute de istorii personale, în spatele cărora timpul curge implacabil, mai arată sursa citată.

"Fotografiile îmi vorbesc. Am descoperit, într-un octombrie blând ce îndemna la visare, câteva fotografii cu grai, alături de două fraze despre autorul lor, un artist fotograf din alt veac. Personajele surprinse de ochiul magic mă priveau cu speranţă. Privirile lor, apăsate de taine nemărturisite ori însufleţite de bucurii neîmpărtăşite, m-au scufundat într-o lume deopotrivă strălucitoare şi prăfuită. Rând pe rând, vieţile lor s-au aşternut pe hârtie", a declarat Simona Antonescu.

Simona Antonescu s-a născut pe 20 ianuarie 1969, la Galaţi, a crescut în localitatea Ţintea, judeţul Prahova, şi a fost "adoptată" de mulţi ani de oraşul Ploieşti. După încheierea studiilor la Liceul "Constantin Dobrogeanu-Gherea" (actualul Colegiu Naţional "Nichita Stănescu") din Ploieşti, a urmat cursurile Facultăţii de Chimie din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. În prezent lucrează la o companie multinaţională. A publicat proză şi fragmente de roman în reviste literare online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici